22/05/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Başbakan Erdoğan’ın LGBTİ aktivisti Levent Pişkin’e açtığı ‘ibne’ tweeti davasında Pişkin’e 1500 lira para cezası verildi.

‘İbne’ Tweet’i Davasında Pişkin’e Para Cezası! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Başbakan Erdoğan’ın LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) aktivisti Levent Pişkin’e açtığı “ibne” tweeti davasında Pişkin’e 1500 lira para cezası verildi.
 
Davanın bugün görülen ikinci celsesinde Pişkin, yazılı iletiyle hakaret suçundan (125/2) alt sınırla cezalandırıldı. 2 ay 15 gün karşılığı 1500 lira para cezasına çarptırılan Pişkin, karara ilişkin kaosGL.org’a konuştu.
 
“Hâkim Korkudan En Alt Sınırdan Ceza Verdi”
Verilen ceza temyiz sınırının altında olduğu için Anayasa Şikâyetinde bulunacağını açıklayan Pişkin, “beraat kararı olması gerekiyordu, hâkim korkudan en alt sınırdan ceza verdi,” dedi.
 
Davanın ilk duruşmasında hâkim Pişkin’e “Korkma, biz 17 Aralık davasının hâkimiyiz. Özgürce anlat,” demiş, 25 Mart’ta görülmesi beklenen ikinci celse ertelenerek davada hâkim değişikliğine gidilmişti.
 
İbne Mücadelesine Rant Suçlaması!
Pişkin sözlü savunmasında “Ben ibneyim ve ibneliğin olağanlaşması için mücadele ediyorum. İbneyi bir hakaret olarak kullanmam mümkün değil” ifadelerinde bulunarak Başbakan Erdoğan hakkında kendi cinsel yönelimini aşağıladığı için gerçekleştirdiği suç duyurusunun sonuçsuz kaldığını hatırlattı.
 
Başbakan Erdoğan’ın avukatı ise Pişkin’i rant elde etmekle suçlayarak “Sanığın cinsel tercihi bizi ilgilendirmez. İbne sözcüğünü cinsel tercih olarak değerlendirmesi, bu sözü hakaret olarak söylemediğini göstermez. Cezalandırılmasını istiyoruz,” dedi.
 
Ne olmuştu?
Levent Pişkin, Başbakan’ın “Alevilik Hz. Ali’yi sevmekse ben dört dörtlük bir Alevi’yim” açıklaması üzerine twitter’dan “Erdoğan’dan ‘dört dörtlük ibneyim, ibneliği sizden öğrenecek değiliz’ açıklaması bekliyorum. Öptüm. #AnayasadaLGBT” yazmış, Başbakan Erdoğan da Pişkin hakkında basın yoluyla hakaret suçundan şikâyetçi olmuştu. Savunmasında “ibne”nin hakaret değil cinsel yönelim ifadesi olduğunu söyleyen Levent Pişkin ise cinsel yönelimini hakaret addettiği için Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
 
İlgili haberler:

Etiketler: insan hakları
İstihdam