25/08/2015 | Yazar: Kaos GL

‘İklim İçin Ben de Varım!’ kampanyası, G20 ülkelerinin liderlerine karşı 12-13 Kasım’da Boğaziçi Üniversitesi’nde İklim Forumu, 14 Kasım’da Büyük İklim Yürüyüşü düzenliyor

‘İklim İçin Ben de Varım!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“İklim İçin Ben de Varım!” kampanyası, G20 ülkelerinin liderlerine karşı 12-13 Kasım’da Boğaziçi Üniversitesi’nde İklim Forumu, 14 Kasım’da Büyük İklim Yürüyüşü  düzenliyor.

Türkiye’de bu yılın başından beri hazırlıkları süren ve Su Hakkı’nın da yer aldığı “İklim için ben de varım” kampanyası için ilk eylem duyurusu yapıldı. Kampanyada, “İklim krizi tüm olumsuz yönleri ile her geçen gün şiddetli bir biçimde hayatlarımızı etkiliyor. Yükselen sıcaklıklar, buzulların erimesi, şiddeti artan fırtınalar gibi çok sayıda değişime tanıklık ediyoruz ve bunların hiçbirinin doğal olmadığını biliyoruz. İklim krizinin etkilerini en fazla hissettiğimiz alan değişen yağış rejimleri ile süresi ve şiddeti artan kuraklık; kurak dönemlerin ardından gelen ani yağışların şiddetlendirdiği seller; sıcaklık artışı ile azalan karlardan beslenemeyen nehirler; buzulların erimesi ile yükselen deniz suyu seviyelerinin tatlı sulara karışması vb… Bütün bu değişimler tatlı su varlıklarını azaltıyor. Azalan su varlıkları ile, doğal olarak zaten var olan suya erişimdeki eşitsizlik ve adaletsizlik daha da derinleşiyor, su krizi büyüyor.” denildi.

COP21 canlıların geleceğini belirleyecek

Bu yıl Aralık’ta Paris’te BM İklim Değişikliği Sözleşmesi Taraflar Konferansı (COP21) toplanacak ve yeni bir uluslararası iklim sözleşmesi hazırlanacak. Bu iklim anlaşması dünyadaki tüm canlıların kaderini belirleyecek. Şimdiye kadar bir çok sosyal, ekonomik ve ekolojik krize sebep olan, şimdi ise iklim krizinin müsebbibi olan G20 ülke yetkilileri ise bu tarihi zirveden önce son kez Türkiye başkanlığında Antalya’da bir araya gelecekler.

Aktivistler ise yılın başından beri hazırlıkları süren ve Su Hakkı’nın da başından beri içinde yer aldığı “İklim için ben de varım” kampanyası düzenleyecek.

İklim İçin Ben de Varım! kampanyası hakkında detaylı bilgi almak için şurayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: yaşam, ekoloji
nefret