05/12/2016 | Yazar: Kaos GL

Yeryüzüne Özgürlük gönüllülerinin ‘İnsana-Hayvana Tecavüz Meşrulaştırılamaz’ eylemi polis engeline rağmen yapıldı.

‘İnsana, hayvana tecavüz meşrulaştırılamaz’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeryüzüne Özgürlük gönüllülerinin “İnsana-Hayvana Tecavüz Meşrulaştırılamaz” eylemi polis engeline rağmen yapıldı.

Yeryüzüne Özgürlük gönüllüleri “İnsana-Hayvana Tecavüz Meşrulaştırılamaz” şiarıyla Kadıköy Boğa'da toplandı.

“Erkek Devlet; Kadın, Çocuk, Hayvan Ayırt Etmez Tecavüz Eder” pankartının taşındığı eylemde, Bahariye Caddesi'ne yürümek isteyenlerin önünü polis ve çevik kuvvet tarafından kesildi. Polisin eylemcileri engellemek istemesine rağmen geri adım atılmayarak, çevreden geçen halkın da yoğun desteğiyle Süreyya Operası önüne yüründü.

Ne ‘ohal’leri ne başka halleri tanımıyoruz

Basın açıklamasından satır başları şöyle:

“Hayvan tecavüzcülerine 6 ay hapis fazla diyenlerin ve ceza indirimi teklif edenlerin, çocuk tecavüzcülerini aklamaya çalışanların, kadınları tekmeleyenleri, onlara öğüt verip geri gönderenlerin hapishanelerdeki politik tutsak kontenjanlarını çoğaltmak için uyguladıkları stratejilerin farkındayız.

“Her gün erkek-devlet tarafından yeni tecavüz ve kapatmalara maruz kalıyoruz. Kadın bedenlerimiz, çocuk bedenlerimiz, hayvan bedenlerimiz hakkında rızalarımızın varlığı, söylemlerimizin haklılığı iktidarların propaganda araçları ile manipüle edilerek veya bastırılarak yok sayılıyor. Aile rızalı, devlet onaylı, evlilik kurumlarında, mezbahalarda, süt çiftliklerinde, arı kovanlarında meşrulaştırılan tecavüzler ve kendi meşruiyetini türlü tecavüzler üzerine yapılandıran iktidarlar karşısında şu an okuduğumuz basın açıklamasını dahi en sert tacizleri göze alarak yapıyoruz.

“Devletin altına erkeği, erkeğin altına kadını, çocuğu, hayvanı yerleştiren benmerkezci hiyerarşinin ekolojik düzenle hiçbir alakası bulunmamaktadır. Herkesin tek tek özgürleşmesi için insan-hayvan topyekün özgürleşme mücadelesinden ve tüm iktidarları yok etmekten başka bir yol mümkün değildir. Herkesi öncelikle tabaklarındaki tecavüz ve cesetleri sorgulamaya, beyinlerindeki polisleri alt etmeye çağırıyoruz. Bizler anarşist, antiotoriter, vegan, feminist; homofobi, transfobi karşıtı, faşizm karşıtı bireyler olarak yaşamımıza kasteden ne ‘ohal’leri ne başka halleri tanımıyoruz.”


Etiketler: yaşam, ekoloji
nefret