09/06/2016 | Yazar: Kaos GL

Vegan Aksiyon grubu çağırıyor: ‘Hayvan kullanmadan, yani vegan olarak yaşayabildiğimiz halde; çeşitli bahaneler ardına sığınarak hayvanlara uyguladığımız bu keyfi katliam ve sömürü düzenini reddettiğimizi bir kez daha bildirmek için yürüyoruz!’

‘Kafesleri parçala: Vegan ol!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Vegan Aksiyon grubu çağırıyor: “Hayvan kullanmadan, yani vegan olarak yaşayabildiğimiz halde; çeşitli bahaneler ardına sığınarak hayvanlara uyguladığımız bu keyfi katliam ve sömürü düzenini reddettiğimizi bir kez daha bildirmek için yürüyoruz!”

Vegan Aksiyon grubu 11 Haziran 2016 Cumartesi saat 17.00’da Kadıköy Boğa heykeli önünden hayvan özgürlüğü için yürümeye çağırıyor. Yürüyüş, çeşitli tiyatral gösteriler ve vurmalı çalgılar eşliğinde Moda’daki Ayvalıtaş Parkı’nda basın açıklaması ile son bulacak. 

“Her yıl 150 milyardan fazla hayvan; endüstriyel olsun olmasın, büyük ya da küçük, modern ya da kırsal; adına mezbaha, çiftlik, ahır, kuluçkahane, mutfak denen hayvan infaz ve kullanım alanlarında öldürülür, parçalarına ayrılır, paketlenir; bedenleri, sütleri, yumurtaları, tüyleri, balları, salgıları “ürün” adı altında kendilerinden çalınır; vücutlarından elde edilenler, insan menfaati doğrultusunda keyfi olarak kullanılır.”

İnsan-dışı-hayvanlar, tıpkı insan gibi hissedebilir canlılardır. Acıyı, mutluluğu, tutsak edilmeyi, hazzı, ıstırabı ve stresi bilirler; sinir sistemleri vardır. Hiçbir hayvan; mal veya kaynak, yiyecek veya içecek, kıyafet veya aksesuar, kozmetik veya medikal ürün, denek veya eğlence, ulaşım, spor veya kumar objesi değildir.” (Çağrı metninden)

Etkinliğin facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam