25/05/2015 | Yazar: Ata Kan

Homofobi, Transfobi ve Bifobi Karşıtı öğrenci buluşmalarının sonuncusu 24 Mayıs’ta Kocaeli LGBTİ İnisiyatifinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Homofobi, Transfobi ve Bifobi Karşıtı öğrenci buluşmalarının sonuncusu 24 Mayıs’ta Kocaeli LGBTİ İnisiyatifinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Gün boyu süren oturumların ardından “Ayrımcılık Karşıtı Yürüyüş” yapıldı.

 

Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi “Ayrımcılığa Karşı Dönüşüyoruz” diyerek 24 Mayıs’ta tüm gün süren bir dizi etkinlik ve eyleme ev sahipliği yaptı. Kaos GL Derneği'nin Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar Küçük Hibe Fonu tarafından desteklenen etkinlikler dizisinde politikada LGBTİ görünürlüğünden toplumsal cinsiyet rolleri ve queer teoriye çok sayıda konu tartışıldı.

İzmit Alternaif Sahnesi’nde serbest kürsü oturumu ile başlayan Homofobi, Transfobi, Bifobi Karşıtı Öğrenci Buluşması’nın ikinci oturumunda “Politikada LGBTİ Görünürlüğü” Sedef Çakmak ve Cihan Erdal’ın katılımlarıyla tartışıldı. Bu oturumun ardından Kocaeli HDP milletvekili adayları Ali Haydar Konca ve Sevda Özer meclise seçilmeleri durumunda LGBTİ haklarına saygılı davranacaklarına dair “Mecliste LGBTİ” belgesini imzaladı.

 

Üçüncü oturumda “Queer Teori ve Çoğulcu Kadınlık ve Erkeklikler” başlığı Kocaeli Üniversitesi akademisyenlerinden İren Dicle Deveci ve Kaos GL Derneği’nden Remzi Altunpolat’ın katılımıyla tartışıldı. Son oturumda ise Pembe Hayat’tan Gani Met ve Metin Akdemir’in katılımıyla “Gullüm” oturumu yapıldı. Alternaif sahnesinde tamamlanan oturumların ardından yürüyüşe geçildi.

 

“But kavmi” yürüyor ayol!

Ayrımcılık Karşıtı Yürüyüş İzmit Merkez Bankası’ndan başlayarak Cumhuriyet Parkı’nda son buldu. Halayla başlayan yürüyüş kitlesel bir katılımla coşkulu bir biçimde sürdü. Yürüyüş esnasında AKP seçim büroları ve Kızılay protesto edildi.

Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi imzalı “Patronsuz, pezevenksiz bir dünya” pankartının açıldığı yürüyüşte, “Dönmeyiz”, “Buralar şimdi daha bi renkli”, “Yasak ne ayol”, “But kavmi” ve “Alışın Buradayız” dövizleri taşındı.

Yürüyüş sırasında Kocaeli halkı da arabalarından korna çalarak, alkış ve ıslıklarıyla destek verdiler.

 

“Kenan Evren’i kötü bilirdik!”

Cumhuriyet Parkı’nda sonlanan yürüyüşün ardından basın açıklamasını Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi adına Eylem Oğuz okudu. Basın açıklamasında heteroseksizm karşısında birleşmeyi ve isyanı örgütlediklerini söyleyen Oğuz, diktatör Kenan Evren’i de yaptıklarını da unutmadıklarını belirtti, “Kenan Evren’i kötü bilirdik” dedi.

 

“Aşkla yürümeye devam!”

Oğuz mücadelelerinin kararlılığını, “Bizler kurtuluşun tek başına ihtimalinin olmadığına inanıyoruz. İnsanlar olarak heteroseksizm başta olmak üzere tüm otoritelere karşı isyandayız. Heteroseksizm herkesin meselesidir, birlikte özgürleşmek için el ele tutuşmaya ve aşkla yürümeye devam edeceğiz” sözleriyle belirtti.

Basın açıklamasının ardından müzik dinletisi ve halaylarla eylem sonlandı.

Fotoğraflar: Mürsel Çoban

*Kaos GL Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar Küçük Hibe Fonu Norveç Büyükelçiliği ve Gökkuşağı Projesi kapsamında, İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Kurumu SIDA tarafından desteklenmektedir.


Etiketler: yaşam
nefret