26/09/2014 | Yazar: Yıldız Tar

SPoD LGBTİ Mahpuslar Çalışma Grubu 30 Eylül’de toplanıyor: Bize küçük gelen ihtiyaçlar mahpuslar için hayatî önemde.

‘LGBTİ mahpusların sorunları için toplanıyoruz!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
SPoD LGBTİ Mahpuslar Çalışma Grubu 30 Eylül’de toplanıyor. Gruptan Hilal Başak Demirbaş, “Bize küçük gelen ihtiyaçlar mahpuslar için hayatî önemde. Bu ihtiyaçlara dönük yardım ve savunuculuk kampanyalarını örgütlemek için herkesi toplantıya çağırıyoruz” dedi.
 
Cezaevlerindeki LGBTİ’lerin özellikle de trans mahpusların yaşadığı sorunlar, şiddet, tecavüz ve ayrımcılığa karşı LGBTİ örgütlerinin çalışmaları sürüyor.
 
Geçtiğimiz aylarda trans mahpus Avşa’nın yaşadığı şiddet ve tecavüzlerin ardından başlattığı açık grevi ve grevin KaosGL.org’taki haberi üzerinden iyice görünür olan LGBTİ mahpusların sorunlarına ilişkin SPoD LGBTİ Mahpuslar Çalışma Grubu toplanıyor.
 
Hapisteki LGBTİ’lerin haklarını, sorunlarını, taleplerini konuşmak ve LGBTİ’lere ilişkin Hükümet ve Adalet Bakanlığı tarafından gündeme alınan hapishane düzenlemelerini tartışmak üzere çalışma grubu, 30 Eylül saat 19.00’da SPoD ofisinde buluşacak.
 
Şimdiye kadarki çalışmaları ve toplantı üzerine KaosGL.org’a konuşan çalışma grubu üyesi Hilal Başak Demirbaş, “Kendi aramızda toplantılarımız ve çalışmalarımız sürüyordu ancak artık çok daha geniş bir ekiple devam etmenin vakti geldi” dedi.
 
“Bize küçük gelen ihtiyaçlar, mahpuslar için hayatî önemde”
Maltepe Cezaevi’ni ziyaret ederek psikolog ve cezaevi müdürü ile görüştüklerini, orada kalan trans mahpusların sorunlarını dinlediklerini hatırlatan Demirbaş, “Kıyafet yardımında bulunduk. Bizim için ufak gibi gelen ihtiyaçlar cezaevinde hayatî önem taşıyor. Makyaj malzemesi, sigara parası gibi ihtiyaçlardan bahsediyorum” şeklinde konuştu.
 
Demirbaş, yeni dönemde de Maltepe Cezaevi ve diğer hapishaneler ile iletişimde kalmayı planladıklarını ifade etti. Cezaevlerinden gelen mektupların tasnif edilmesi ve cevaplanmasından; kıyafet yardımına birçok konuda çok fazla iş olduğunu vurgulayan Demirbaş, toplantıya katılma ve süreci birlikte örgütleme çağrısı yaptı.
 
Hapishane görevlilerine dönük atölyeler
Dernek olarak yardım kampanyaları dışında, savunuculuk da yapmayı planladıklarını ekleyen Demirbaş, “Etkinlik ve atölyeler düşünüyoruz. Cezaevlerinde görevlilere dönük homofobi ve transfobi eğitimleri yapmanın yöntemlerini bulmamız gerekiyor. Tüm bunları ilk toplantımızda ve genişlemesini umduğumuz çalışma grubumuzda konuşmayı ve eyleme geçmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: insan hakları
İstihdam