29/12/2014 | Yazar: Kaos GL

Tayfun Atay’ın ‘Eşcinsel Müslüman olamaz mı?’ yazısı Kaos GL’nin facebook sayfasında tartışmalara yol açtı.

‘Müslüman ve eşcinsel olmam Allah’la benim aramda’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Tayfun Atay’ın “Eşcinsel Müslüman olamaz mı?” yazısı Kaos GL’nin facebook sayfasında tartışmalara yol açtı.
 
Tayfun Atay, “Türkiye’de Allah’a inanan, onun merhametine mazhar olmak isteyen eşcinsel insanlar var” diye yazmış ve “‘Yeni Türkiye’de onların yeri neresi ya da onlara yer var mı, yok mu?” diye de sormuştu.
 
Atay’ın yazısına konu olan gelişme, Eskişehir H Tipi Cezaevi’ndeki LGBTİ mahkûmların maruz kaldıkları baskı ve haksızlıkları anlatmalarıyla ortaya çıkmıştı. Kuran kursuna gitmek istedikleri halde cinsel kimlikleri nedeniyle diğer mahkûmlara tanınan bu imkândan yoksun bırakıldıklarını anlatan LGBT mahkûmlar, “Müslümanız, Kuran kursuna gönderilmiyoruz. Sanki bizim Allah’ımız yokmuş gibi davranıyorlar” demişlerdi.
 
Kaos GL’nin facebook sayfasındaki tartışmalar şöyle seyretti:
Bulut Kareli: “Müslüman eşcinseller vardır”
“İslamiyet eşcinselleri öldürmeyi önermiyor. İslâmı, ayetleri kendi kafasına göre yorumlayanlar bunu kendilerine verilmiş bir görev sayıyorlar. İslamı kötülemek için her yolu kullanıyorlar. Ben de müslüman bi eşcinselim. Lâkin eşcinsel olmayı kendim tercih etmedim. Ve inanmaya devam ediyorum. Müslüman eşcinseller vardır! Ötekileştirmeyin!”

Deniz Esame: “Dinin kendisi cinsiyetçi”
“Dinin kendisi zaten cinsiyetçi bir kavram sadece eşcinseli değil kadını dibe gömen ayaklar altına alan bir şey, sadece lezbiyenler değil heteroseksüel kadınların ve bütün erkeklerin savunması gereken bir şey seksizm karşıtlığı, bu neyin kafası.”
 
Gök Han: “İnandığım Allah’la benim aramda”
“Müslüman’ım ve eşcinselim. Inandığım dinde, nikahsız cinsel ilişkinin -erkekle olsun, kadınla olsun- zina sayılıp, günah olduğunun bilincindeyim. Yani hetero da olsam ve livata yapsam nikahsız yine günah. Heterolar için nikah yolu olup bizde olmadığının da farkındayım. Bunun nedenini bilmiyor oluşum, inanmamamı gerektirmez. Bu inandığım Allah’la benim aramda. 

İnsanların tek günahı livata yapmakmış gibi eşcinsellikle müslümanlığı neden sorguluyorlar. Başka günahları işlemeyin abi, daha çok iyilik yapın, iyi insan olun, yalan söylemeyin vs. müslümanlıkta geriye kalan 6 büyük günah daha var. Bir bunu işlemek nasıl olur da beni cehennemlik yapar, sözüm ona bunu iddia edenlere. Ve her kim Allah’ın adına birini cehennemlik olmakla itham ediyorsa, yazık onun ahiret hayatına. Bu arada, bunları çok da muhafazakar olmayan bir insan olarak yazıyorum.”
 
Ozan Şahin: “bırakın isteyen özneler parçalasınlar o sınırları”
“kadınlar adına erkeklerin, herkes adına heteroseksüellerin konuştuğu bir dünyadan yakınırken, bir başka insan grubunun inanma biçimiyle ilgili bu kadar şedit konuşmak da bir oksimoron olmuyor mu. biz kimiz de durduğumuz yerden bir başkasının yaşamına ilişkin bu kadar şedit yargılar üretebiliyoruz. neye dayanarak bir insanın cinsel yönelimi ya da cinsiyet kimliği dolayısıyla inanmaması gerektiği söylenebiliyor. karşı çıkılması gereken zaten bu tavır değil miydi?

heteronormativiteye karşı çıkmak adına heteronormativitenin çizdiği sınırları üretmek değil midir bu kadar sert karşı çıkmak, örneğin aptallık ifadesini kullanmak ya da yavşaklık ifadesini. o sınırları, karşı çıkmak adına bile korumak bir problem değil midir. o kurumları savunalım demiyorum. ne olduklarının ben de farkındayım; ama bunun farkında olmak başka şey bir başkasının inanma edimine karışmak başka şey, yavşaklık ne demek ay. 

bırakın isteyen özneler parçalasınlar o sınırları. O sınırlar mücadele ediyoruz adı altında korunduğu sürece heteronormativite kendini üretmeye devam edecek çünkü. bırakalım parçalansınlar, dağılsınlar. tüm o kurumların üzerindeki heteronormatif perdeler yok edilsin. ha bu arada siz sormadan ben söyleyeyim belialciyim ben” 
 
İbrahim Yıldırım: “Her şey Allah’tansa kınama, horlama, ceza söz konusu olamaz”
“Bir cok celiski gibi, bu nokta da dini acidan celiskilidir. Homoseksuelligi yasaklayan ayet vardir. Diger yandan ’hersey Allahtandir’ diyen ayet te vardir. Hersey Allahtansa bu durum kisilerin tercihi ve bu durumdan dolayi herhangi bir kinama, horlama, ceza soz konusu olamaz. Evrensel yasama aykiri olur. LGBT lilerin yasamlarini ozendirici her turlu medyatik sowdan uzak durulmalidir. Normal yasam, cinsel yasamla bireylerin kendi turlerini devam ettirmesi, uremelerini saglamasidir. LGBT liler bunu saglayamadiklarina gore anormaldir. Istedikleri gibi ozgurce yasayabilirler. Yeteneklerini, guclerini insanligin kurtulusu davasina katsinlar. Cunku, kurtulus ancak ordadir.”
 
Egemen Bayraktar: “Bence herkes pagan olsun. Tek tanrılı dinler çok sıkıcı.”
 
Mustafa Korkmaz: “Kimin Kuran kursuna gidip gidemeyeceğine karar verme hakkını ve haddini siz nereden alıyorsunuz?”
“Bir eşcinselin yüzyıllardır eşcinsellere yapılan kötülüklerin ana kaynaklarından olan mevcut monoteist dinlerden herhangi birine inanması pek akıl karı değil bana kalırsa ama olursa da kimseyi ilgilendirmez tabi.. Herşeyden önce birinin Kuran kursuna gidip gitmeyeceğine karar verme hakını ve haddini siz nereden alıyorsunuz? Hırsızlık yolsuzluk ve rüşvet batağına batmış siyasiler, iktidar hırsı uğruna gencecik çocuklarımızı öldürtenler, canlı canlı insan yakanlar, onlara bütün bunları bile bile oy vermeye devam eden sözüm ona dindar ama aslında vicdanları körleşmiş milyonlarca insan bizim paralarımızla camiiler yaptıracak, imam paralarını ödeyecek, kuran kursuna gidecek bize gelince giremezsiniz diyecek ha.. Bir hadinizi bilin yobbikler..”
 
Tüm yorumları buradan okuyabilirsiniz.

Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam