25/10/2012 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Aydın Muhabiri Tuğberk’in haberi: Aydın Nazilli ilçesinde 13 Ekim gecesi 03,00 tek başına yürüyen bir kişiye sözlü taciz de bulunuldu.

‘Nazilli’de Sokakta Sözlü Taciz’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Aydın Nazilli ilçesinde 13 Ekim gecesi 03,00 tek başına yürüyen bir kişiye sözlü taciz de bulunuldu.
Tacize uğrayan T.D. göre ’’Gayet normal bir şekilde evime doğru giderken aralarından bir tanesi yavrum baksana sen nerde oturuyorsun bakıyım.’’ Tarzında sözlü tacizde bulunduklarını söyledi. ’Sokakta yürüme mi bile istemiyorlar bende ne kadar tepki görsem de daha fazla üstüne gideceğim.’dedi. Adnan Menderes Üniversitesinde okuyan mağdur dört senedir Aydın’da okumakta olduğunu söyledi. Bu tür olayların olmasına çok şaşırdığını sözlerine ekledi.
 
Sonrasında Üniversite okuyan iki tane öğrenci ile eşcinsellere karşı böyle bir tutumun onlarda oluşan algısıyla ilgili konuştuk. Üniversite de yüksek lisans yapan elif denizli  sözleri söyleydi: İnsanların saat kaç olursa olsun, sokakta yürüme özgürlüğünün kısıtlanması hoş bir şey değil. Ben genç kadın olarak homofobi gibi bir hastalığın tedavisinin olduğunu düşünüyorum” dedi.

Uluslararası ilişkiler okuyan Murat Kemaloğlu ise: Tacizin İnsan haklarına aykırı olduğunu düşünüyorum. Hepimiz eşit doğuyoruz ama toplumsal normların bize biçtiği roller yüzünden kirlendik. Bunun çözümünün saygı duymakla aşılabileceğini düşünüyorum diye sözlerine devam etti. Sözlü tacizin psikolojik olarak etkileri var. İnsanların istediği kıyafetleri giyemediği bir dünya olmamalı. 


Etiketler: yaşam
İstihdam