13/09/2017 | Yazar: Kaos GL

ODTÜ arazisine yapılması planlanan yeni yol projelerinin neden olduğu ekolojik katliama karşı, 125 öğrenci topluluğu, örgütü ve temsilciliği bildiri yayınladı.

‘ODTÜ’nün arazisinin kamu yararına denilerek talan edilmesine karşı çıkıyoruz’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ODTÜ arazisine yapılması planlanan yeni yol projelerinin neden olduğu ekolojik katliama karşı, 125 öğrenci topluluğu, örgütü ve temsilciliği bildiri yayınladı.

ODTÜ arazisine yapılması planlanan yeni yol projeleri için ODTÜ rektörlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesinin anlaşmasının ardından 9 Eylül gecesi iş makineleri ODTÜ ormanına girdi. Bu gelişme üzerine 125 öğrenci topluluğu, örgütü ve temsilciliği “Ne Sermayenin Ne Rektörün ODTÜ Bizimdir” isimli bildiri yayınlandı.

Bildiri, binlerce ağacın kesildiğine, kesilen ağaçların kamyonlarla yangından mal kaçırırcasına alandan çıkarıldığına, bu çalışmanın daha önceki yol projesinde olduğu gibi planlı bir biçimde okulun kapalı olduğu bir döneme denk getirildiğine dikkat çekiyor.

9 Eylül gecesi gerçekleşen ekoloji katliamına dair üniversite yönetiminin hiçbir açıklama yapmadığını belirten bildirinin imzacıları, ODTÜ’nün arazisinin kamu yararına denilerek talan edilmesine, Ankara’nın akciğerleri olan ODTÜ ormanının yok edilip yerine yol projeleri gibi çeşitli saldırılarla ranta kurban edilmesine karşı çıktıklarını yineliyor.

Bildirinin tamamı için burayı ziyaret edebilirsiniz.

#ODTÜyeSahipÇık hashtagi ile sosyal medya eylemine!

Yaşanan orman talanının ardından Odtü Savunulmalıdır Platformu, ODTÜ içinde ve dışında örülecek direnişi için Twitter eylemi başlattı. Platform, doğa talanına karşı herkesi bu akşam saat 21.00’de #ODTÜyeSahipÇık hastagi ile sosyal medyaya eylemine davet ediyor.

Ne olmuştu?

ODTÜ içinden geçirilecek yol için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 8 Eylül’de ODTÜ Rektörlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında anlaşma sağlandı. 9 Eylül Cumartesi gece saatlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerine ait hafriyat kamyonları ve iş makineleri ODTÜ arazisine girdi ve çalışmalara başladı.

Trafiği azaltacağı iddia edilen yeni yol Teknokent Kavşağı ile 1071 Malazgirt Bulvarı arasındaki alanı kapsıyor. Bu yeni yollar için imara kapalı, ormanlık araziden minimum 8.000 ağaç kesilecek ve ODTÜ ormanlarında yaşayan yüzlerce çeşit kuş türünün ve birçok hayvanın yaşam alanlarının talan edilecek.


Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam