24/02/2016 | Yazar: Umut Güner

Her sene Almanya’daki ‘Engelli Eşcinseller Semineri’ni takip eden Aydın Öztek’le konuştuk.

‘Planlı hareket etmek engelliler için istek değil zorunluluk’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Her sene Almanya’daki ‘Engelli Eşcinseller Semineri’ni takip eden Aydın Öztek’le konuştuk: “Seminerlerde engellilerin plan yapmalarının bir istekten çıkıp zorunluluk haline geldiğini öğrendim. Plan yaparak hareket eden engellilerinin günlük hayatları kolaylaşıyor.”

Almanya’da her yıl engelli eşcinseller Haziran ayında buluşuyor. Beş gün boyunca devam eden bir seminerde hem engelli olma hem de eşcinsel olma deneyimlerini paylaşıyor.

Her yıl etkinliği takip eden ve KaosGL.org okurları için yazan Aydın Öztek’e bu seneki buluşmayı sorduk. “Plan yaparak hareket eden engellilerinin günlük hayatları kolaylaşıyor” diyen Öztek şöyle dedi:

“Her yıl Haziran ayında Almanya’nın Göttingen şehrinde yapılan beş günlük ‘Engelli Eşcinseller Semineri’nin 21.si 2015’te yapıldı. Bu yıl 22.si yapılacak. Bu sene beşinci kez katılacağım ve bu kadar yıldır katılıyor olduğum için çok mutluyum. Bu sene aynı zamanda ikinci kez annem olmadan gideceğim seminere. Beş senedir çok şey öğrendim. Örnek vermek gerekirse, önceki seminer yazılarımda da belirttiğim gibi engellilerin plan yapmalarının bir istekten çıkıp zorunluluk haline geldiğini öğrendim. Plan yaparak hareket eden engellilerinin günlük hayatları kolaylaşıyor.”

Öztek'in bu seneki buluşmaya ilişkin temennileri ise şöyle:

“Bu sene Almanya’nın en büyük adası olan Sylt’te yaşayan ve Hamburg’ta ‘Mann liebt mann’ yani ‘Adam Adamı Sever’ ve ‘Leben mit Behinderung’ yani ‘Engelle Yaşamak’ adlı grubun moderatörlüğünü yapan bir arkadaşımla gideceğim seminere. Bu arkadaşım ve moderatörlüğünü yaptığı gruptan beş ya da yedi yeni kişiyle seminerde hiç kuşkusuz güzel bir ortamın oluşmasına katkıda bulunacak.”

İlgili haberler:

Engelli Eşcinseller Almanya’da 20. Kez Ses Verdi

Almanya’da engelli eşcinseller semineri

Almanya’da ve Türkiye’de engelli eşcinsel olmak


Etiketler: yaşam
nefret