07/03/2012 | Yazar: Kaos GL

İsveç’ten Yazar ve Gazeteci Anna Maria Sörberg Uluslararası Feminist Forum’un birinci günü üçüncü oturumda konuşacak.

‘Queer ve LGBT Arasındaki Tek Fark Alfabetik Harfler Değildir’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İsveç’ten Yazar ve Gazeteci Anna Maria Sörberg Uluslararası Feminist Forum’un birinci günü üçüncü oturumda konuşacak.
 
Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Emek Çaylı’nın modere edeceği oturum saat 15:15’te başlayacak.
 
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde, Ahmet Taner Kışlalı Sanat Evi’nde yapılacak Uluslararası Feminist Forum’un tüm etkinlikleri herkesin katılımına açık gerçekleşecek. Forum’un birinci günü simültane çeviri yapılacak.
 
Anna Maria Sörberg – Yazar ve Gazeteci, İsveç
 
“Queer ve LGBT Arasındaki Tek Fark Alfabetik Harfler Değildir”
 
İskandinavya’da (ve AB’nin diğer kısımlarında) LGBT/feminist hareketler şu an çok büyük zorluklarla karşı karşıya. AB ülkelerinin sınırlarını aşan bir dayanışma hareketi için biraraya gelmek ve farklı konulardan/gruplardan ortaklıklar kurmak acil önem taşıyor. Ben de İsveç’teki farklı hareketlerin bunu başarmak için neler yaptığı hakkında konuşmak istiyorum. Aynı zamanda cinsellik ve cinsiyet muhalefetini çok belli tanımlara ve alanlara hapsolmuş kimlik gruplarına indirgeyen tartışmalarda sıkıntılı gördüğüm eğilimleri ele alacağım.
 
Ayrıca cinsellik ve cinsiyetle ilgili normların neler olduğuna dair gerçek bir bilgi üretmek yerine son 10 yılda toplumun belli kesimlerinde kuvvet kazanan bir görüş olarak çok belirli, kolayca tanımlanan ve ayrılan kimlik kategorilerine indirgenen mücadelemizin sorunları hakkında konuşacağım.
 
İlgili bağlantılar:
 
Uluslararası Feminist Forum’un Programı Açıklandı

Uluslararası Feminist Forum Yaklaşıyor

Etiketler: yaşam
İstihdam