21/05/2006 | Yazar: KAOS GL

‘Renkli bir buluşmaydı’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos Gey ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma 17-21 Mayıs 2006 tarihleri arasında Ankara’da yapıldı. ‘17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Günü’ nedeniyle düzenlenen buluşmada söyleşilerden forumlara, gösterimlerden atölye çalışmalarına rengarenk bir program izleyiciyle buluştu. Türkiye’den katılan konuklara buluşma hakkındaki izlenimlerini sorduk.

KAOS GL

Elif, 21 - İstanbul

Farklı alanlarda devamını beklediğim bir çalışma. Her şey için teşekkürler.

Fırat, 29 - Ankara

Buluşmanın bazı konuşmalarını oldukça güzel buldum. Konuşmaların içerdiği konular dinleyenlerin kafalarındaki sorulara çok denk düştü.

Onur, 25 - Ankara

Tabii ki çok önemli bir adım daha... Hemen her oturuma katıldım; queer oturumlarında biraz sıkılmak ve ilgimi yitirmekle beraber genelde oldukça iyiydi. Uluslararası deneyimler forumlarından ve özellikle de Mungan’ın söyleşisinden oldukça memnun kaldım.

Zehra, 23 - İzmir

Bir arada olmak ve mücadeleye ilişkin çözüm arayışları üzerine düşünmek bağlamında yararlı olduğunu düşünüyorum. Bu yararlılık önümüzdeki günlerde –umarım- eylemle dönüşür.

Başak, 20 - Ankara

Benim gibi insanların olması ve duyarlı bir şekilde bir araya gelerek eşcinsel, biseksüel, travesti ve transeksüellerin yaşadıkları sorunların tartışılması, bu yönde çözümler aranmasını görmek beni çok mutlu etti ve kendimi iyi hissetmemi sağladı. Yalnız olmadığımızı ve gittikçe daha rahat kendimizi ifade edebileceğimizi görmek... Ayrıca kendi içimizde olan homofobiyi yenme açısından toplantıların, film gösterimlerinin ve söyleşilerin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum.

Nevruz, 28 – İstanbul

Konferansın genelinde biraz erkek egemen söylem hakimdi. Genel olarak erkek eşcinselliği üzerine gidildi. Ayrıca biseksüel, travesti ve transeksüellerle ilgili bir durum gelişmedi. Onun dışında başarılıydı. Bu koşullarda kotarılmış iyi bir organizasyondu.

Mine, 20 – Ankara

Farkında olup anlamadığım bir çok şeyi, beklediğimden daha fazlasını anladım, sindirdim.

Aslı, 26 – İzmir

Farklı görüşlere sahip eşcinsellerle bir arada olmak çok güzel bir deneyimdi. Özellikle Taner Ceylan’ın sunumu muhteşemdi. Ayrıca Murathan Mungan’ın konuşmasını çok beğendim. Çok aktivist ve anarşistti.

Cuma, 23 – Osmaniye

Uluslararası olmasından dolayı Türkiye eşcinsel hareketinin daha fazla tanınması ve buna destek olunması için çok iyi bir adım olduğunu düşünüyorum. Kişisel olarak katılımın daha fazla sağlanabilmesi için neler yapılır, bunu biraz düşünmek gerekiyor ama her şeye rağmen bu buluşmanın çok büyük bir başarı olduğunu düşünüyorum.

Anıl, 22 - Ankara

Bu buluşma, homofobinin toplumsal nedenlerini, toplumdaki cinsiyet algısının homofobiyle olan bağını ortaya koyması açısından önemliydi. Yalnız, bu buluşmanın toplumun farklı kesimlerine yansımadığını düşünüyorum. Homofobiyi içselleştirmiş kesimin nasıl böyle yararlı bir buluşmaya dahil edilebileceği konusundaysa bir fikrim yok.

Deniz, 29, İstanbul

Hep bildiğimiz, yıllardır üstünde yoğunlaştığımız kavramları tekrar tekrar dinlemenin verdiği sıkıcılığa rağmen iyiydi.

Tuba, 32 – Ankara

Elinize sağlık. Çok uğraşmış, gerek yurt dışından gerek yurt içinden çok etkileyici konuşmacılar getirmeyi başarmışsınız. Mümkünse seneye buluşmanın ana başlığı lezbiyenlik olsun.

Öykü, 34 – Bursa

Aramızdaki ilişkilerin gelişmesi bilinçlenme için iyi oldu. Zamanla daha iyi çalışmalar yapılabileceğini düşünüyorum. Dil biraz daha sade olmalı.

Yasemin, 32 – Ankara

Ufuk açıcı ve renkli bir buluşmaydı. Eksik bırakılan bir şey görmedim. Birbirimizin deneyimlerinden bir şeyler öğrendiğimizi sanıyorum. Elinize sağlık.

Burcu, 26 – Ankara

Genel olarak yararlı olduğunu düşünüyorum. Uluslararası deneyim paylaşımı yararlıydı. Diğer sunumlar da çok iyiydi. Basının ilgisizliği talihsizlik oldu. Herkesin eline sağlık. Devamının gelmesi dileğiyle.

!‘Daha sık olmasını diliyorum’

Hasbiye, 45 – İstanbul

Öğrenmenin, bilgilenmenin sonu yok. Benim için düşüncelerimi gözden geçirdiğim, yeni davranış ve stratejiler geliştirmede yararlandığım harika sunumlar oldu. Katıldığım için sevindim. Daha çok insanın ilgilenmesini, katılımını sağlayabiliriz diye düşünüyorum.

Emra, 22 – Ankara

Bilmediklerimi görmediklerimi öğrendim ve tanıdım. Kafamdaki bazı konuları kendime soru sorup yanıtladığımı düşünüyorum. Daha sık olmasını diliyorum.

Barış, 27 – Ankara

İlk iki gün etkinliklere katıldım. İki gün özellikle film gösterimleri çok hoşuma gitti. Onun dışındaki –özellikle Murathan Mungan ve Taner Ceylan- sunumlarını kaçırdığıma üzüldüm.

Fatih, 19 – Bursa

Türkiye’de böyle bir buluşma yapılmış olması çok güzel ama daha genişletilmiş etkinlikler de yapılabilirdi. Bazı oturumlar ise daha akademikti. Yerel gey-lezbiyen forumunda çok fazla metropollerin dışındaki eşcinsellerin sorunlarına değinilemedi.

Pelin, 19 – Eskişehir

Başarılı buldum. Daha çok tartışılabilir, net çözüm yolları bulunabilirdi. Gerçi buna uğraşıldı, biraz yüzeysel kaldı gibi ama genel anlamda iyi ki gelmiş, bu organizasyona katılmışım. Artık çok daha farklı şeyler düşünüyorum. Her şey için teşekkür ederim.




Etiketler: yaşam
İstihdam