27/05/2016 | Yazar: Kaos GL
İstanbul’da geçtiğimiz yıl Onur Yürüyüşü’nde ‘Şaban’la Recep’in aşkına Ramazan engel olamaz’ pankartı açan üç kişiye ‘halkın dini değerlerini aşağılama’ iddiasıyla dava açıldı.
İstanbul’da geçtiğimiz yıl Onur Yürüyüşü’nde “Şaban’la Recep’in aşkına Ramazan engel olamaz” pankartı açan üç kişiye “halkın dini değerlerini aşağılama” iddiasıyla dava açıldı.
2015 LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısına ilişkin herhangi bir dava açılmaz, polislerin soruşturulması talebi İstanbul Valiliği tarafından reddedilirken yürüyüşte açılan bir pankarta dava açıldı.
Onur Yürüyüşü’nde “Şaban’la Recep’in aşkına Ramazan engel olamaz” pankartı açan 3 kişi hakkında “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 6’şar aydan 1’er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Ekim ayında davanın ilk duruşması görülecek.
İHA'nın haberine göre iddianamede şu ifadeler yer aldı:
“Anayasada düşünce özgürlüğünün kişilerin din ve vicdan özgürlüğünü ihlal etmediği sürece sınırsız olduğu anlatılarak, inanamayanların çeşitli dinlere inancı olan insanlara saygı duyması gerektiği gibi inananların da inanmayanlara karşı aynı saygıyı göstermelerinin gerekliliği belirtilmiştir. Müslümanlar için üç ayların büyük bir öneme sahip olduğu herkesçe bilinmektedir. Buna rağmen şüphelilerin Onur Yürüyüşü adı altında düzenlenen yürüyüşte açtıkları Şaban’la Recep’in Aşkına Ramazan Engel Olamaz!!! şeklindeki pankart ile Müslümanlar için büyük önem taşıyan aylarla alay etmişlerdir.”
İlgili haberler:
Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısı ve LGBTİ direnişi!
Onur Yürüyüşü’nde saat saat ne oldu?
Şener Yılmaz Aslan’ın objektifinden Onur Yürüyüşü
Vali yaralı yok dedi, Sinan tek gözünü kaybedebilir!
“Türkiye Hükümeti LGBTİ’leri hem yaraladı hem aşağıladı”
“LGBT’ler de mi darbe yapacaktı?”
Foto: Barış Paksoy, Docu Press Agency
Etiketler: yaşam