07/10/2008 | Yazar: Barış Sulu

İslamcı ölüm mangaları eşcinsel Irak’lıları avlıyor, resmi muameleyi beklemeden süratle idam ediyor. Irak hükümetindeki kökten dinci bakanlar cinayetleri görmezden geliyorlar ve katillere yardım ediyorlar.

‘Saddam zalimdi ama geyler sokaklarda öldürülmüyordu’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İslamcı ölüm mangaları eşcinsel Irak’lıları avlıyor, resmi muameleyi beklemeden süratle idam ediyor. Irak hükümetindeki kökten dinci bakanlar cinayetleri görmezden geliyorlar ve katillere yardım ediyorlar.

KAOS GL – 07/10/2008

Peter Tatchell

Irak’ta ‘arttırılmış’ güvenlik durumu tüm Irak’lıların yararına olmuyor. Özellikle bu kişiler gey ise. Newsweek’in son haberine göre, İslamcı ölüm mangaları, Muktada al-Sadr gibi, Müslüman ruhbanların aktif cesaretlendirmeleri ile homofobik rastgele cinayetler ile iştigal oluyor.

Bu ruhbanlardan biri olan büyük Ayetullah Ali al-Sistani gey ve lezbiyenlerin mümkün olan en sert biçimde öldürülmesi için bir fetva yayınladı.

Village Film için David Grey tarafından yapılan Queer Fear – Gay Life, Gay Death in Iraq adlı kısa film, Irak’taki birkaç geyin trajik kaderini belgeliyor. Irak’lı gey, lezbiyen, biseksüel ve transgender’ların öldürülmesi ile ilgili, terörize eden, gerçekten dokunaklı ve hazin bir belgesel.

‘Saddam Hüseyin’in zorbalığından bile daha kötü’

Bu film yapıldığından bu yana cinayetler devam etti ve birçok kişinin söylediğine göre daha da kötüleşecek. Irak’lı geylere göre demokrasiye geçişin küçük bir kanıtı. Onlar için hayat, Saddam Hüseyin’in zorbalığından bile daha kötü.

Bugünün ‘özgürleştirilmiş’ Irak’ı, başka bir dini benimseyen, inancını bırakan bir Müslüman’ı, aynı cinsiyetten birbirini seven ya da evlilik dışı cinsel ilişkiye giren kadınları ölüm cezası ile cezalandırıyor.

Dine dayalı yönetim biçimi gerçeği, İngiliz askerleri tarafından terk edilen Basra dâhil tüm ülkeyi ele geçiriyor. İnsanlar, yabancı güçlerin işgali altında, kökten dinci milislerin ve ölüm mangalarının terörüne maruz kalıyorlar.

BM’in raporuna göre Badr organizasyonu olan ölüm mangaları ve Mehdi ordusu sistematik cinsel temizlik kampanyası ile geyler ve lezbiyenleri hedef alıyor. Birçok büyük şehirdeki tüm ‘sapık ve sodomistleri’ imha ettiklerini açıklayarak başarıları ile gururlu bir şekilde övünüyorlar. Beş gey aktivistin trajik hikâyesi ile ilgili haberleri Irak’taki gizli gey hareketine (Iraqi LGBT) mensup olan arkadaşlarım gönderdi.

‘Evet, Irak polisi!’

Görgü tanıkları, polis üniforması giyen memurların silah zoru ile evden birkaç kişinin çıkarıldıklarını söylüyorlar. Evet, Irak polisi! O günden itibaren bu beş kurban ile ilgili hiçbir şey duyulmadı. Muhtemelen Irak polisi içine sızan ve polis üniforması giyen İslamcı ölüm mangaları tarafından öldürüldüler.

Tutuklanan ve ortadan kaybolan erkekler Amjad 27, Rafid 29, Hassan 24, Ayman 19 ve Ali 21. Geçtiğimiz birkaç ay önce Irak gizli gey hareketinin tüm üyeleri, lezbiyen ve geylerin öldürülmesi ile ilgili cinayetlerin ayrıntılı belgelerini dış dünyaya gönderiyorlar ve ölüm birliklerinden kaçan diğer geylere güvenli ev sağlama desteği veriyorlar.

Onların kaçırılmaları, anti-gey ölüm mangaları tarafından yapılan zulümlerden sadece birisi. İslamcı katiller Necef şehrinde iki lezbiyenin evine zorla girdiler, boğazlarını kestiler ve seks ticaretinden kurtulmuş bir kadının küçük çocuğunu öldürdüler. 30’lu yaşlardaki iki kadın Irak LGBT’nin iki üyesiydi. Ölüm birliklerinden kaçan eşcinsel erkekler için güvenli ev sağlıyorlardı. Suikastçıların saldırdığı anda, korunma amacıyla orada kalan erkeklerden kimsenin bulunmaması büyük şanstı.

‘İslam karşıtı suçlar’

Irak’ın büyük bölgeleri milisler ve onların ölüm mangaları tarafından fiilen kontrol altında tutuluyor. Şeriat kanunlarını acımasız bir şekilde uygulayıp ‘İslam karşıtı suçlar’ ile itham edip insanları öldürüyorlar.

Bu ‘suçlardan’ bazıları, batı pop müziği dinlemek, şort ya da kot giymek, alkol kullanmak, video satmak, berber dükkânında çalışmak, eşcinsellik, dans etmek, Sünni isme sahip olmak, zina ve kadınların erkek bir akrabası yanında olmadan tek başına sokakta yürümesi ya da peçesiz dolaşması.

Cinayetlerin çoğu iki milis kuvvet tarafından işleniyor. Bağdat’ın yönetim koalisyonundaki politik gücün önderliğindeki Mehdi ordusu Muktada al-Sadr’in milisleri, Badr organizasyonu da Irak’taki İslam Devrimi Yüksek Mahkemesi milisleri (SCIRI). Bu iki milis kuvvet İran modeli din diktatörlüğü kurmak istiyorlar. Irak’ın müttefiklerce işgali yeterince kötü. Şayet Mehdi ve Badr milislerinin nüfuzu ve güçleri artarsa, uzun vadede din terörü egemenliği ve daha da kötüsünün olması kaçınılmaz.

‘Saddam zalimdi ama geyler sokaklarda öldürülmüyordu’

Saddam Hüseyin çok zalimdi. 30 yıla yakın bir süredir kanlı yönetimine karşı kampanya başlattım. Fakat Saddam başkan iken, geyler için bir tehlike yoktu. Evlerinde ve sokaklarda dinci fanatikler tarafından öldürülmüyorlardı.

Saddam Hüseyin’in devrilmesinden sonra, lezbiyen ve geylere uygulanan şiddet daha da arttı. Hatta çocuklar bile gey olmaları şüphesi ile kaçırılıyorlar ve sonra başlarından vurulmuş bir şekilde bulunuyorlar.

Lezbiyen ve gey Iraklı’lar, kökten dincilerin polis teşkilatına sızmalarından bu yana (özellikle Badr milislerinin) polisten koruma talep edemiyorlar. Ölüm birlikleri, kişisel dokunulmazlıklarını kullanarak cinayet işleyebiliyorlar. Irak hükümetindeki kökten dinci bakanlar cinayetleri görmezden geliyorlar ve katillere yardım ediyorlar.

Kaynak: guardian.co.uk

Çeviren: Semih Varol

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret