30/10/2017 | Yazar: Umut Güven

Kaos GL’den Aylime Aslı Demir, Çanakkale LGBTİ+ İnisiyatifi’nin düzenlediği ‘Queer Teoriye Giriş: Homofil Örgütlerden Eşcinsel Özgürleşmesine’ etkinliğinde konuştu.

‘Size entegre olmamız tutkularımızdan vazgeçmemiz demektir’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’den Aylime Aslı Demir, Çanakkale LGBTİ+ İnisiyatifi’nin düzenlediği “Queer Teoriye Giriş: Homofil Örgütlerden Eşcinsel Özgürleşmesine” etkinliğinde konuştu.

Çanakkale LGBTİ+ İnisiyatifi’nin düzenlediği “Queer Teoriye Giriş: Homofil Örgütlerden Eşcinsel Özgürleşmesine” etkinliği Çanakkale Ece Ayhan Kültür Evi’nde 28 Ekim Cumartesi günü gerçekleşti.

Çok yoğun bir katılımla Kaos GL’nin Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmaları kapsamında gerçekleşen etkinlikte Kaos GL dergisi editörü Aylime Aslı Demir konuşmacı olarak yer aldı.

Eşcinsellik aslında nedir?

Söyleşi, Aylime Aslı Demir’in eşcinsel arzuyu kuramlaştırma çerçevesinde “Eşcinsellik aslında nedir?” sorusuyla başladı.

Her meslek ve yaş grubundan katılımcının bulunduğu etkinlikte Demir, “eşcinsel” ilişkilenmelerin ve kimlikleşme sürecinin tarihsel değişim ve dönüşümünü anlatarak başladı konuşmasına. Demir, “Eşcinselliğin farklı bağlamlarda sabit bir terim olup olmadığı sorusunun yanıtı kültürel ve tarihsel farklılıklar da işin içine girdiğinde daha karmaşık bir hal almakta” ifadelerini kullandı.

“Size entegre olmamız tutkularımızdan vazgeçmemiz demektir.”

Eşcinsel özgürleşme hareketinin temelindeki homofil örgütlenme dönemlerinin de tartışılması ve konuşulmasıyla süren etkinlikte; homofil örgütlenmelerin toplumsal değişim için uzlaşmacı bir yaklaşımı benimserken, eşcinsel özgürleşme hareketlerinin statükoya meydan okuyan bir yapıda ilerlediğinin altı çizildi.

Aylime Aslı Demir, eşcinsel özgürleşme hareketi içinde önemli yere sahip “Kaos GL Çıkış Manifestosu” ve QueerAge “Queeriz-Buradayız!” bildirilerini okuduktan sonra, katılımcılarla eşcinsel özgürleşme hareketinin dönüm noktalarını tartıştı.

Katılımcılar, okunan bildiride “Bugün ve hiçbir zaman, ne sizin cinselliğinizi, ne normalliğinizi, ne sıkıcılığınızı, ne akıl hastalıklarınızı, ne de tahakkümü besleyen bu erkek egemen, ırkçı kapitalist sisteminize entegrasyonu istiyoruz. Size entegre olmamız tutkularımızdan vazgeçmemiz demektir” kısmını vurgulayarak queer hareketin konumlanmaya başladığı noktaya dikkat çekti.

Katılımcıların soru ve katkılarını sunmasının ardından, Kaos GL yayınlarının dağıtılmasıyla birlikte etkinlik sona erdi.


Etiketler: yaşam
nefret