12/10/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Kuzey Karolina Üniversitesi’nden Elliot Darrow, Hristiyanların İncil’i kullanarak homofobi yaymasına bir şiirle karşılık verdi.

‘Size Tanrının Eşcinsel Olduğunu Söylesem?’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kuzey Karolina Üniversitesi’nden Elliot Darrow, Hristiyanların İncil’i kullanarak homofobi yaymasına bir şiirle karşılık verdi. 20 yaşındaki heteroseksüel gencin üniversitedeki şiir yarışmasında inancıyla muhasebeye girdiği şiiri “Tanrı Eşcinsel” başlığını taşıyor.
 
Yaklaşık bir buçuk yıl önce “peki ya Tanrı eşcinselse?” diye düşünmeye başlayan Darrow, dinin LGBT’lere (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) karşı kullanılmasını eleştirdiği şiirinde şu satırlara yer veriyor:
 
“İsa’nın iki babası olup iyi büyüdüğü aklınızda olsun / Aslında İsa’nın iki babası, bir de taşıyıcı annesi vardı / İkisiyle de hiç seks yapmamış / Belki de Meryem bir lezbiyendi.”
 
Darrow, ayrıca şiirinde günahkâr olanların eşcinseller değil, “bağnazlıkla körleşmiş olanlar” olduğunu söylüyor. Şiir, bir yandan büyük beğeni toplarken, öte yandan özellikle eşcinsellik karşıtı Hristiyanlar tarafından saldırgan olarak nitelendiriliyor.  

Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam