11/07/2011 | Yazar: Seçin Tuncel

Siyah Pembe Üçgen İzmir ve MorEl Eskişehir tarafından yürütülen ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Sivil Diyalog’ çalışması kapsamında, İzmir’deki STK’lerle iki günlük forum düzenlendi.

‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Sivil Diyalog’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Siyah Pembe Üçgen İzmir LGBTT Derneği ve MorEl Eskişehir Oluşumu tarafından ortaklaşa yürütülen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Sivil Diyalog” Projesi kapsamında İzmir’deki Sivil Toplum Örgütleriyle Ege Palas Otel’de iki günlük bir forum düzenlendi.
Forum, İzmir Barosu,  Kaos GL, Amargi İzmir, Sosyalist Feminist Kolektif İzmir, Bağımsız Kadın İnisiyatifi, Şiddete Karşı Kadın Koordinasyonu, İzmir Kadın Dayanışma Derneği, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi, TMMOB İKK Kadın Birimi, Makine Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Devrimci Yolda Özgürlük Dergisi, Yeni Demokrat Kadın, Mülteci-Der,  Roman Dernekleri Federasyonu, Buca Engelliler Derneği, İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi, Engel-siz Yaşam Derneği, Balçova Gençlik Meclisi, ROCK-A, Sosyal Ekoloji ve Karşılıklı Yardımlaşma Derneği,  Mezopotamya Kültür Merkezi temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.
Forumun ilk gününde “Toplumsal Cinsiyetin Ana Akımlaştırılması Stratejisi, LGBT Birey ve Örgütlerin sorunları hakkında atölye çalışmaları ve sunumlar düzenlendi. İkinci gün ise trans bireylerin istihdam sorunları, seks işçiliği, sivil ağ deneyimleri ile “Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu” çalışmalarından bahsedildi.
 
Siyah Pembe Üçgen Derneğinden Sinan Elitemiz “ Bu çalışma kapsamında geçen ay Eskişehir’de şimdi ise İzmir’de yereldeki Sivil toplum Örgütleri ile “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin ele alındığı forumlar düzenledik, bu çalışmaların bir ağ oluşumu şeklinde devamlılığının gelmesi için gerekli çalışmaları devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bu çalışmalar sonucunda sorunlara yönelik çözüm önerilerimizi içeren bir bildirgeyi de kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi. 

Etiketler: yaşam
İstihdam