25/11/2014 | Yazar: Kaos GL

Transların yaşadığı ayrımcılıklara dikkat çekmek için hazırlanan ‘Tüm Alanlara Erişim / Access All Areas’ kampanyasına ait materyaller Türkçe’de.

‘Tüm Alanlara Erişim / Access All Areas’ materyalleri Türkçe’de Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Transların yaşadığı ayrımcılıklara dikkat çekmek için Avrupa genelinde hazırlanan “Tüm Alanlara Erişim / Access All Areas” kampanyasına ait materyaller Türkçe de dahil olmak üzere 14 dilde yayınlandı.
 
Transların yaşadığı ayrımcılıklara dikkat çekmek için hazırlanan “Tüm Alanlara Erişim / Access All Areas” kampanyasına ait Posterler, Posta Kartları ve Bilgi Notu Broşürü Avrupa’da 13 dilde (İngilizce, Hollandaca, Fince, Fransızca, Almanca, Yunanca, Macarca, İtalyanca, Litvanyaca, Rusça, Slovakça, Slovence, İspanyolca) yayınlanmasının ardından Transgender Europe (TGEU) ve Trans Danışma Merkezi Derneği (T-Der) işbirliği ile Türkçe’ye çevirildi.
 
Transların geçiş sürecinde yaşadığı zorluklara dikkat çeken materyallerde, eğitim hayatındaki zorbalık, iş yaşamında karşılaşılan ayrımcılıklar, geçiş sürecindeki zorunlu kısırlaştırma, transseksüelliğin akıl hastalıkları listesinde yer alması ve zorunlu boşanma veya evliliğin feshi şartı hakkında bilgiler verildi.
 
T-Der tarafından basılıp dağıtılacak materyallerde ayrıca Avrupa’da cinsiyetin resmen tanınmasıyla ilgili problemler tek tek sıralandı ve trans bireyleri koruyacak öneriler anlatıldı.
 
Materyallerin içeriği ile ilgili detaylı bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam