29/05/2012 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği’nin bu yıl yedincisini düzenlediği Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’ya (HKB) Rusya’dan katılan Polina Korchagina, ‘uluslararası dayanışma her zaman gerçek değişimleri beraberinde getirecektir’ dedi.

‘Uluslararası Dayanışma Gerçek Değişimleri Beraberinde Getirecektir’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Derneği’nin bu yıl yedincisini düzenlediği Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’ya (HKB) Rusya’dan katılan Polina Korchagina, “uluslararası dayanışma her zaman gerçek değişimleri beraberinde getirecektir” dedi.
 
Rusya’dan VIKHOD (Coming Out) adlı örgütten Ankara’ya gelen gelen Polina Korchagina, Buluşma’nın son günü, Norveç, Almanya ve Macaristan’dan siyasetçi, akademisyen ve aktivistlerle birlikte ırkçılığa, milliyetçiliğe ve heteroseksizme karşı düzenlenen “Sınırlara Karşı Forum”a katıldı.
 
7. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın ardından, 20 Mayıs Pazar günü Ankara sokaklarında yapılan “Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüş”e katılan Korchagina, duygularını kaosgl.org ile paylaştı:
 
“Ankara yürüyüşüne katılmak, benim için tam anlamıyla bir zevkti. Rusya’daki polislerin LGBT’lere yönelik gaddarlığına ve hatta onları yerlerde sürüklemesine alışık biri olarak ben, büyük şaşkınlık yaşadım ve Ankara’da bunu başarabilmenin keyfini tattım.
 
Türkiye’de LGBT bireylerin hiçbir hakkı hukuku olmadığı halde barışçıl yürüyüşlere polis müdahalede bulunmuyor.
 
“Bizler Rusya’da her şeyi protesto eder şekildeyiz artık”
 
Türkiye’deki çalışma arkadaşlarına ve dostlarına her şeyin en iyisini dileyen Polina Korchagina kaosgl.org’a son olarak şunları söyledi:
“Bizler Rusya’da her şeyi protesto eder şekildeyiz artık, alanlarda yürüyüş yapar olmak yerine. O nedenle Ankara’daki canlı renkleri ve davul ve düdük çalan insanları görmek inanılmazdı. Polislerin yürüyüş boyunca yardımcı olmalarını görmek de beni hem şaşırttı hem de mutlu etti. Hareketli ve dost canlısı bir camiayı görmek çok duygulandırdı ve hem yürüyüşün hem de Buluşma’nın keyfini çıkardım. Biliyorum ki uluslararası dayanışma her zaman gerçek değişimleri beraberinde getirecektir.”
 
İlgili Bağlantılar:
Rusya’da Homofobiye Hayır!
Sınırlara Karşı Forum
Rusya Açılıyor!
“Avrupa’daki Irkçı Sağın Gelişmesi Görmezden Gelindi!”
LGBT’ler Ankara’da Anayasal Eşitlik İçin Yürüdüler

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam