25/12/2014 | Yazar: Kaos GL

‘Bir arada İstanbul’u ve Marmara’yı savunuyoruz’ miting komitesi ‘Yasağı tanımıyoruz, 28 Aralık’ta Kadıköy’deyiz’ dedi.

‘Valilik yasağını tanımıyoruz, kent ve doğa için 28 Aralık’ta Kadıköy’e!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul Valiliği, 28 Aralık’ta Kadıköy’de düzenlenecek olan “Bir arada İstanbul’u ve Marmara’yı savunuyoruz” mitingini yasakladı. Miting komitesi “Yasağı tanımıyoruz, 28 Aralık’ta Kadıköy’deyiz” dedi.
 
İstanbul Kent Savunması ve Kuzey Ormanları Savunması tarafından “Doğayı, Emeği, İstanbul’u ve Marmara’yı Savunuyoruz” sloganıyla ilk çağrısı yapılan Marmara Kent ve Doğa Mitingi, sayıları 200’ü bulan yaşam savunucusu platform, kurum, forum, siyasal parti, demokratik kitle örgütü, medya kuruluşu ile çok sayıda aydın, sanatçı, bilim insanı ve vekilin ortak çağrısına dönüşmüş durumda.
 
İstanbul Valiliği’nin 28 Aralık’ta Kadıköy’de düzenlenecek olan “Bir arada İstanbul’u ve Marmara’yı savunuyoruz” mitingini yasaklaması üzerine İstanbul Kent Savunması ve Kuzey Ormanları Savunması açıklama yaptı.
 
Miting komitesi yasağı tanımadıklarını belirterek, Edirne’den İzmit’e, Çanakkale’den Bursa’ya, İğneada’dan Sapanca’ya, Okmeydanı’ndan Gebze’ye, Taksim’den Sefaköy’e tüm Marmara halkını yaşamı için 28 Aralık’ta Kadıköy’e çağırdı.
 
“Hayat mücadelesi verenler kent ve doğa mitingindeyiz!”
 
Açıklamanın tamamı şöyle:
 
“Zeytinini, suyunu, kıyısını, korusunu koruyanlar; ormanına, bostanına, tarım alanlarına sahip çıkanlar; şehirleri, garları, parkları, mahalleleri, meydanları, okulları, hastaneleri için direnenler; yerin yedi kat altında ve üstünde çalışırken hayat mücadelesi verenler Marmara Kent ve Doğa Mitingi’nde buluşacağız.
 
“Yırca’nın köylüleri ve Validebağ’ın valideleri; Haydarpaşa Garı’nı savunanlarla Körfez’i ve Yalova’yı savunanlar; Bursa’da termik santrallere karşı duranlarla Karabiha’yı savunanlar; mega projelere dur diyenlerle İğneada’yı savunanlar; Erdek Körfezi’ne sahip çıkanlarla Sapanca göl kalsın diye mücadele edenler artık bir aradayız.
 
“Artık hepimiz İstanbul’dan başlayıp dalga dalga tüm bölgeye yayılan ve insan, ağaç, bitki, hayvan demeden, hepimizin nefesini kuşatan dehşet verici yağma ve yıkım planını çok daha net bir resim olarak görüyoruz.
 
Marmara yağma planı
 
“Sermaye ve iktidarın parça parça yıkımlarla çıkarttığı büyük Marmara yağma planı, Marmara için geri dönüşsüz bir yıkım anlamına geliyor. Bu projeler suları kurutacak, tarım topraklarını zehirleyecek, mahalleleri rant alanı haline getirecek, kentlerde ve kırlarda yaşayan emekçiler mahallelerinden ve köylerinden edilecek. Sürgün edilenler maden ocaklarında ve inşaatlarda iş cinayetlerine kurban edilecek.
 
“İstanbul Valiliği, İstanbul’da miting kürsüsü kurulabilecek alanların, Kuzey Ormanlarını ve Marmara’yı tehdit eden 3. Havalimanı inşaatını sürdüren Cengiz İnşaat tarafından yapılan Maltepe dolgu alanı ve Tarihi Yarımada’nın siluetini bozan Yenikapı dolgu alanı olduğu yanıtını vermiştir.
 
“Marmara’yı, sahilleri, kıyıları yağmaya karşı savunmak için yapılan bir mitingin kente ve doğaya karşı birer suç oluşturan bu alanlarda yapılması, öncelikle mitingimizin özü gereği mümkün değildir.
 
“İstanbul Valiliği’ni bu şakacı tutumu yüzünden kutluyor; ancak kendilerini Yırca’nın anneleri, Validebağ’ın valideleri ve tüm yaşam savunucuları olarak akla ve sağduyuya davet ediyoruz.
 
“Kadıköy’de olacağız”
 
“Bizler 28 Aralık’ta saat 12.00’da, izne tabi olmayan ve Anayasal bir hak olan kürsüsüz kitlesel yürüyüş ve basın açıklaması hakkımızı kullanmak için Kadıköy’de olacağız.
 
“Ellerimizde dövizlerimiz, dilimizde şarkılarımız ve sloganlarımızla; Kadıköy’de bir şenlik kurar gibi yaşamı ve özgürlüğü savunacağız. Çünkü yaşam diktatörlük tanımaz. Çünkü orman, su, ağaç ve şehir, özgürlük ister. Çünkü yaşam betona kapatılamaz; meydan betona sürgün edilemez. Çünkü yaşamı savunmak, özgürlüğü savunmaktır.” 

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam