14/06/2017 | Yazar:

"Kafesleri Parçala, Vegan ol!" eylemi Kadıköy’de ve İzmir’de gerçekleşti.

‘Vegan ol’ yürüyüşü OHAL’e rağmen kalabalık Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

"Kafesleri Parçala, Vegan ol!" eylemi Kadıköy'de ve İzmir'de gerçekleşti.

         İstanbul "Vegan Ol" yürüyüşünden, Foto: Ahmet Kömürcüoğu ve Aktivist Kamera

11 Haziran Pazar günü tüm dünya ülkeleri ile aynı zamanda İstanbul’da ve İzmir’de “Kafesleri parçala! Vegan ol!” yürüyüşü düzenlendi. Bisikletini, kamerasını, dövizini ya da kendisini alıp gelen insanlar İzmir Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne ve İstanbul Bahariye Caddesi'ne akın etti.

OHAL’e rağmen kalabalık

Güneşli bir günde sokakları dolduran insanlar, hayvan kullanımı zulmüne karşı gösterilen tepkiye şahit oldular. Hayvanlar için asgari gerekliliğin daha iyi çalıştırılma koşulları değil, topyekün özgürlükleri olduğuna ve etik olanın hayvan kullanımının tamamen sonlandırılması olduğuna hazırlanılan dövizler, pankartlar, atılan sloganlar ve dağıtılan broşürlerle birlikte gerçekleşen birebir veganlık anlatımları ile iki şehirde de dikkat çekildi.

                                 İzmir "Vegan Ol" yürüyüşünden, Foto: Anti-ka

Hayvan zulmüne gösterilen tepki, OHAL'e rağmen katılımcıların sayısı göz önüne alındığında umut verici. Etkinliği düzenleyen ekipler gelecek yıllarda katılımcı sayısının artacağını umuyor.

İzmir’de ilk defa düzenlendi

İstanbul'da ikincisi, İzmir'de ilki düzenlenen bu yürüyüş bütün dünyada aynı gün gerçekleşti. Sosyal medyada görüntüleri paylaşılan etkinliğin sonucunda Ankara ve Eskişehir gibi diğer şehirlerde de gerçekleştirilmesinin planlanıyor.

İstanbul'da gerçekleşen "Kafesleri parçala, vegan ol" eyleminin video kaydını izlemek isterseniz burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam