06/03/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Mahkeme, Lübnan Ceza Yasası’nın 534. Maddesindeki ‘doğa düzenine aykırı her türlü cinsel ilişki bir yıla kadar hapisle cezalandırılır’ ifadesinin eşcinsellik için geçerli olamayacağına hükmetti.

Lübnan’da Mahkeme Kararı: Eşcinsel İlişki Suç Değildir Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Lübnan’da bir erkek ile "eşcinsel ilişki yaşamak”la suçlanan trans kadın, mahkeme tarafından suçsuz bulundu. Mahkeme, Lübnan Ceza Yasası’nın 534. Maddesindeki “doğa düzenine aykırı her türlü cinsel ilişki bir yıla kadar hapisle cezalandırılır” ifadesinin eşcinsellik için geçerli olamayacağına hükmetti.
 
28 Ocak 2014’te görülen ancak Salı günü yayınlanan kararda, cinsiyet kimliğinin yalnızca resmî evraklarla tanımlanamayacağı, kişinin cinsiyet algısının da göz önünde bulundurulması belirtildi.
 
Kararda ayrıca eşcinselliğin normlara uymasa da gayritabii olmadığı, bu yüzden de 534. Maddenin eşcinselliğe karşı kullanılamayacağının altı çizildi. 
 
Lübnan Psikiyatri Birliği, geçen yıl Temmuz ayında bir açıklama yayınlayarak eşcinselliğin zihinsel bir hastalık olmadığını; aile ilişkilerindeki sorunlardan ya da psikolojik gelişmedeki bir dengesizlikten kaynaklandığı iddialarının yanlış olduğunu ifade etmişti.
 
İlgili haber:

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam