25/02/2019 | Yazar: Kansu Yıldırım

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün düzenlediği lubunya film günlerinin ilki interseks Alex’in hikayesini anlatan “XXY” filmi ile başlıyor.

Lubunya film günleri, “XXY”yi gösterecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün düzenlediği lubunya film günlerinin ilki interseks Alex’in hikayesini anlatan “XXY” filmi ile başlıyor.

XXY filminden bir sahne

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü (BÜLGBTİ+) lubunya film günleri düzenliyor. Kulübün ilk gösterimi 28 Şubat Perşembe günü interseks farkındalığını içeren “XXY” filmi olacak.

Lucía Puenzo’nun yazdığı ve yönettiği “XXY” filmi, Uruguay'daki küçük bir balıkçı kasabasında yaşayan on beş yaşında bir kızın Alex’in hikâyesi. Film interseks olan Alex’in ailesi ile ilişkisine odaklanıyor. Film 2007 yılında Goya En İyi Yabancı İspanyolca Film ödülünü kazandı.

Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’nde saat 18:30’da başlayacak gösterime üniversite dışından katılmak isteyenlerin bulgbti@boun.edu.tr adresine mail atmaları ya da kulübün Facebook hesabından isimlerini göndermeleri gerekiyor.

Gösterimin Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam