11/10/2022 | Yazar: Kaos GL

SPoD, 11 Ekim Dünya Açılma Günümüzü kutluyor: Dünyanın sadece düzene ayak uyduranlardan ibaret olmadığını biliyor ve bazılarımız için kendimizi tanımlamının öneminin farkında olarak, kendimizi anlatmanın zorundalığında olmadığımızı diretiyoruz.

“Lubunyalar olarak dertlerimizi, duygularımızı, kendimizi birbirimize açıyor konuşuyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bugün 11 Ekim Dünya Açılma Günü. Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), “Lubunyalar olarak dertlerimizi, duygularımızı, kendimizi birbirimize açıyor konuşuyoruz” diyerek Açılma Günümüzü kutluyor:

“Bugün LGBTİ+’lar olarak ta kendisi olduğumuz toplumun dışına itilmeye çalışılıyor, yok sayılıyor, sindirilmek istendiğimiz bir dünyada var olmanın yollarını bulmak için mücadele ediyor ve dolaplarda yaşıyor ya da sığamıyor taşıyoruz.

11 Ekim Dünya Açılma Günü’nde de varlığımızı sadece belirli günlerde kutlamanın dışında yürüdüğümüz her yolda, her alanda başta kendimizi tanıyor, keşfediyor ve kendimize dokunuyoruz. Açılmanın asıl büyüsünün kendimizi bulmakta olduğunu biliyoruz.

Dünyanın sadece düzene ayak uyduranlardan ibaret olmadığını biliyor ve bazılarımız için kendimizi tanımlamının öneminin farkında olarak, kendimizi anlatmanın zorundalığında olmadığımızı diretiyoruz.

SPoD olarak açılma süreçlerimizin nasıl olduğunu 2016 yılında Açılma Sohbetleri adıyla yaptığımız etkinliklerde konuşmaya başladık. Bugün sohbetlerimizin Pazar Sohbetleri / Mesafesiz Sohbetler olarak evrilmesiyle ihtiyacımız olan konuşma alanlarını yaratıyoruz. Lubunyalar olarak dertlerimizi, duygularımızı, kendimizi birbirimize açıyor konuşuyoruz. Sen de deneyimlerini paylaşmak ve lubunyaların deneyimlerini duymak istersen seni Pazar Sohbetleri için Pazar günleri 14:30’da veya Mesafesiz Sohbetler için Salı günleri 20:00’da bekliyoruz.

Bütün dünyaya kendimizi tüm ifade edişlerimizle sergilememiz ya da güvenli alanlarımızda olduğumuz halimizle sosyalleşmemiz, hepsi biricik ve güzel. 11 Ekim Dünya Açılma Günümüz kutlu olsun!”


Etiketler: yaşam
İstihdam