21/08/2020 | Yazar: Kaos GL

Madır Öktiş, Mart ayında Koronavirüs Tedbirleri genelgesiyle faaliyetlerini durduran Anahit Sahne’nin kapandığını duyurdu.

Lubunyaların Anahit’i kapandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lubunyaların etkinliklerine ve partilerine ev sahipliği yapan, Anahit Sahne kapandı. COVID-19 pandemisinde İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliğine gönderdiği Koronavirüs Tedbirleri genelgesi kapsamında Mart ayında faaliyetlerini durduran tedbirleri Anahit’in kapanma haberini, ilki 2018’de gerçekleşen açık sahne lipsync/playback etkinliği Dudakların Cengi’ni düzenleyen Madır Öktiş duyurdu:

“Hayırlı cumalar, hayırlı cimalar. Kötü bi haberim var: Anahit Sahne’nin kapanmış olduğunu benden duyun isterim. Dudakların Cengi’nin serpildiği, eğildiği güzel sahnemize + güvenliğimizi sağlamış, ışığımızı ve sesimizi düzenlemiş, sahnemizi ve dans pistimizi doldurmuş, anılarımıza, hayallerimize, acılarımıza, şölenimize ortak olmuş herkese aşırı teşekkürler. Değişik bi his.”

lubunyalarin-anahit-i-kapandi-1

“Drag queenler zor durumda”

Jilet Sebahat, geçtiğimiz ay İstanbul Life için kaleme aldığı yazıda Anahit’te ev sahipliğinde gerçekleşen Dudakların Cengi’ni anlatmış, pandemi sebebiyle kapalı olan eğlence yerleri ve sahnelerden geçimini sağlayan drag queenlerin zor durumda olduğunun altını çizmişti:

“K.Ö. (Koronadan Önce), Anahit Sahne’de ayda iki defa gerçekleşiyordu bu etkinlik. Performansçılar için şov, evden çıkar çıkmaz başlar. Sokakta olmak gösterinin en büyük  parçası bence. Saat on ikiyi vurmadan Beyoğlu’ndaki drag queen geçit töreninde önce sokakta halkı selamlarlar en şuh halleriyle.  Yüzlerindeki makyajda hayatın bütün renklerini görebilirsiniz.  Dans eşliğinde ökçelerinin altında ezerler ezberletilmiş ve dayatılmış bütün roller ile kalıpları. Kimi morsalkımdır, kimi hanımeli, kimi Arap yasemini.  Saat 12’de ise defile başlar. Kreatif direktör Madır Öktiş, tek tek takdim eder herkesi ve gösteri başlamadan ‘Dudakların Cengi’ kuralları okunur.  Aklımda kalan kurallardan ikisi; kişisel alanlara saygı ve ‘Cengâverlere bahşiş vermeyi unutmuyoruz’. Sonra beş saat boyunca aralıksız izlersiniz performansları. Ne mutlu ki bana, ben de konuk performansçı olarak katılmıştım bir keresinde.”

“COVID-19 sebebiyle eğlence yerleri ve sahnelerin kapalı olması birçok drag queen’in işsiz kalmasına sebep oldu. Birçoğu geçimini sadece bundan sağlarken şu anda zor durumda.”


Etiketler: yaşam, kent hakkı
İstihdam