16/01/2007 | Yazar: Kaos GL

İtalyan transeksüel milletvekili Vladimir Luxuria, Haziran ayında İstanbul'da düzenlenecek olan onur yürüyüşüne katılacağını açıkladı. KAOS GL Yeniden Komünist Yapılanma Partisi (YKYP) milletvekili Luxuria, yürüyüşü düzenleyen Lambdaistanbul derneğinden yürüyüş için kendisine gelen daveti kabul ettiğini açıkladı.

İtalyan transeksüel milletvekili Vladimir Luxuria, Haziran ayında İstanbul'da düzenlenecek olan onur yürüyüşüne katılacağını açıkladı.

KAOS GL

Yeniden Komünist Yapılanma Partisi (YKYP) milletvekili Luxuria, yürüyüşü düzenleyen Lambdaistanbul derneğinden yürüyüş için kendisine gelen daveti kabul ettiğini açıkladı.
Luxuria, yaptığı açıklamada, İstanbul'daki yürüyüşün, bugüne kadar cinsel kimliklerini gizlemiş lezbiyen, eşcinsel ve transseksüellerin de açığa çıkmasına vesile olacağına inandığını belirterek, "Bu yürüyüş, lezbiyenlik, eşcinsellik ve transeksüellik gibi gerçekliklerin de, Batı dünyasında bir zamanlar hüküm sürmüş olan sessizlikten kurtulup açığa çıkmalarını sağlayacak" diye konuştu.

YKYP milletvekili Luxuria, kısa süre önce düzenlediği basın toplantısında, eşcinsellerin haklarını korumak amacıyla özellikle İslam ülkeleri nezdinde "eşcinsel elçi" olarak çalışmalar yapacağını duyurmuştu. Luxuria, "Arap ülkelerinde, eşcinsellik, lezbiyenlik veya transseksüellik özgürce mümkün olabilmeli" demişti.

Kaynak: Milliyet, 12 Ocak 2006

*Konuyla ilgili diğer haberler:

[[İtalyan vekillerin ‘kadınlar tuvaleti’ kavgası]]

Etiketler: yaşam
İstihdam