09/03/2023 | Yazar: Aslı Alpar

Macaristan Adalet Bakanı Judit Varga, LGBTİ+ haklarını ihlal ettiği yasayı Avrupa Birliği Adalet Divanı’nda savunacaklarını açıkladı.

Macaristan, Avrupa Birliği Adalet Divanı’nda da insan haklarını çiğnemekte ısrarcı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Budapeşte Pride 2022

Macaristan'ın çocuk ve gençlerin cinsel yönelim ile cinsiyet kimliği konusunda bilgilendirmelerini yasaklayan kanununun ardından Avrupa Komisyonu Temmuz 2022’de ülkeyi Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanına sevk etmişti.

Macaristan Adalet Bakanı Judit Varga bugün Facebook hesabındaki açıklamasında, LGBTİ+’ların insan haklarını ihlal eden yasayı savunduklarını, ayrımcı yasa için AB Adalet Divanı’nda mücadele edeceklerini söyledi.

Hükümet, yasanın LGBTİ+’ları hedef almadığını, çocukları korumayı amaçladığını ileri sürüyor.

“Yasa orantısız hükümler içeriyor”

Avrupa Birliği Komisyonu “Macaristan'ı, insanlara cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelinde ayrımcılık yapan bir Macar yasası nedeniyle AB Adalet Divanı'na sevk etmeye karar verdi”ğini ülkenin çocukları korumakla çelişkili bir yasayı kabul ettiğini şöyle açıklıyor:

“Çocukların korunması, AB ve Üye Devletleri için mutlak bir önceliktir. Bununla birlikte, Macar hukuku, bu temel menfaatin teşvik edilmesi temelinde gerekçelendirilmeyen ve belirtilen amaca ulaşmak için orantısız hükümler içermektedir.”


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam