02/08/2021 | Yazar: Yıldız Tar

“Cep telefonumun ışığını açıp havaya kaldırmak ve cehaletinin geçmesi için dua etmek istiyorum.”

Madonna’dan DaBaby’nin homofobik, cinsiyetçi ve HIVfobik sözlerine tepki Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Efsanevi pop ikonu Madonna, ABD'li rapçi DaBaby'nin Pazar günü Rolling Loud Miami'de yaptığı homofobik ve cinsiyetçi yorumları kınadı.

DaBaby, “Bugün HIV, AIDS, yani iki, üç hafta içinde ölmenize neden olacak cinsel yolla bulaşan ölümcül hastalıklardan herhangi birine sahip değilseniz, o zaman cep telefonunuzun ışığını açıp havaya kaldırın” dedi. Erkek dinleyicilerine seslenerek “Arkadaşlar, otoparkta sik yalamıyorsanız, o zaman cep telefonunuzun ışığını açıp havaya kaldırın” diye de ekledi.

Perşembe günü Instagram sayfasında olayın bir videosunu yayınlayan Madonna, DaBaby'nin yorumlarını "nefret dolu" olarak nitelendirdi. DaBaby, kalabalığa virüsle ilgili yanlış bilgileri aktararak damgaladığını söyledikten sonra şöyle devam etti:

“Onlarca yıl süren zorlu bilimsel araştırmalardan sonra - artık HIV ile doğan çocuklara, kan nakli, kirli iğneler veya vücut sıvıları değişimi yoluyla HIV aktarılan kişilere hayat kurtaran ilaçlar var. Bu yeni ARV'ler [anti-retroviraller] bir kişiyi hayatlarının geri kalanında hayatta tutabilir!!!"

“Cep telefonumun ışığını havaya kaldırmak ve cehaletinin geçmesi için dua etmek istiyorum, 2 veya 3 haftada artık kimse AIDS'ten ölmüyor. Tanrıya şükür" diye ekledi.

Madonna ayrıca DaBaby'nin kadınlara yönelik aşağılayıcı yorumlarına da seslendi ve şunları yazdı: “Kadınların amlarının su gibi kokması gerektiği hakkındaki cinsiyetçi yorumlarınız, yalnızca erkek bakışının kısıtlamaları altında yaşamanın baskısına karşı her gün mücadele eden kadınlara karşı daha fazla ayrımcılığı teşvik ediyor.”

Instagram gönderisini eşitlik çağrısında bulunarak sonlandırdı:

“Irk, cinsiyet, cinsel tercih veya dini inançları ne olursa olsun tüm İnsanlara haysiyet ve saygıyla davranılmalıdır.”

Twitter'da LGBTQ+ hakları grubu GLAAD, Amerikalıların yalnızca yüzde 50'sinin HIV hakkında bilgili olduğunu ve bilgi eksikliğinin damgalanmaya yol açtığını yazdı. Grup, "DaBaby'nin yorumları bu damgalamayı sürdürüyor" dedi.


Etiketler: medya, kültür sanat, yaşam, dünyadan
İstihdam