27/04/2012 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Mahalle buluşmalarında ‘Eşcinsel gettolar değil, kentin tamamını istiyoruz’ şiarıyla yola çıkan Kaos GL’nin ilk durağı Yeşil Ev oldu.

Mahalle Buluşmaları Başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Mahalle buluşmalarında “Eşcinsel gettolar değil, kentin tamamını istiyoruz” şiarıyla yola çıkan Kaos GL’nin ilk durağı Yeşil Ev oldu.
 
Buluşmada, cinsiyetçilik, militarizm, milliyetçilik, homofobi gibi farklı ayrımcılıklar ve bunlarla mücadele yollarının politik olarak kesişmesi üzerine konuşuldu.
 
Mahalle Buluşmaları’nda amaçlarının, bu çevrelerle yüz yüze gelme isteği olduğunu belirten Kaos GL’den Ali Erol “Homofobi kimin meselesi konusunda illa ki eşcinsel olmak şartı olmaksızın heteroseksüellerin de bu mücadelenin içinde olabileceğini görüyorum. 80 öncesi politika yapmadaki sorunlu tarz zaman zaman karşımıza çıkabiliyor. Hayatımıza kastetmeyecek kurumlarla ilişkilenebiliriz. Biz geçmişe takılıp kalmıyoruz. Farklı farklı ilişkilenme yolları aramak, yatay ilişkisi içindeki yapılarla birlikte olunma gerekliliği vardır” dedi.
 
Ankara Yeşiller’den Serhat Ertuğrul ise, daha öncesinden bu konularda LGBT derneklerini ziyaretlerde bulunduklarını, alanlarda trans cinayetleri ile ilgili ve ekoloji alanında zaman zaman bir araya gelindiğini, Yeşiller olarak bu ilişkilerin daha düzenli, devamından yana olduklarını söyledi.
 
Ankara Yeşiller’den Doğan Koray Urbanlı, Yeşiller Partisi’nin aslında “parti gibi olmayan parti” özelliği nedeniyle hem programında, hem de üyeleri arasında farklı anlayışta insanları barındırdığını belirtti. Feministlerin de içinde olduğu Yeşiller’in LGBT’leri de içine alarak genişlediğini ve Homofobi Karşıtı Buluşma programına bakıldığında da artık mağdur edebiyatının aşıldığını görmenin sevindirici olduğunu belirtti.
 
Kaos GL’nin düzenlediği Mahalle Buluşmaları, Ankara’nın farklı semtlerinde önümüzdeki haftalarda devam edecek.

Etiketler: yaşam
nefret