08/07/2015 | Yazar: Kaos GL

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara sokaklarında katliam çağrısı yapan Genç İslami Müdafaa grubunu İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’e sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara sokaklarında katliam çağrısı yapan Genç İslami Müdafaa grubunu İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’e sordu.

 

Tanal, bugün (8 Temmuz) verdiği soru önergesinde, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, toplumun belli bir kesimine karşı toplumu kışkırtan, hedef gösteren, öldürmeye azmettiren ifadelerle dolu pankartları ve Genç İslami Müdafaa grubuna yaptırım uygulanıp uygulanmayacağını sordu.

 

Önerge şu soruları içeriyor:

 

*Genç İslami Müdafaa adlı grup kaç kişiden oluşmaktadır? Bu grubun radikal gruplarla bağlantısı var mıdır? Bu grubun finansmanı nasıl sağlanmaktadır? Bu grubun merkezi nerededir? Bu grubun lideri kimdir? Kimlerle ve hangi uluslararası, ulusal radikal gruplarla bağlantılıdır? Bu grubun El- Kaide ve IŞİD bağlantısı var mıdır?

 

*Söz konusu radikal grubun Ankara ve İstanbul sokaklarına astığı “Lut kavminin çirkin işini yapanı görürseniz faili de mef’ulu de öldürünüz!” yazılı pankartlar halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, toplumun belli bir kesimine karşı toplumu kışkırtan, hedef gösteren, öldürmeye azmettiren ifadelerle dolu iken bu pankartları asanlar hakkında herhangi bir tahkikat yapılacak mıdır?

 

*Bu şahıslar yakalanarak ifadelerine başvurulmuş mudur?

 

*Bu pankartların toplatılması için herhangi bir karar alınmış mıdır?

 

*Söz konusu grubun resmi internet sitelerinde ““İslam’ın bu duruma kesinlikle müsade etmediğini göstermek adına Tirmizi ve Ebu Davud da geçen bu Hadis-i Şerifi “Lut kavminin çirkin işini yapanı görürseniz, faili de mef’ulü de öldürünüz!” halkımız ile paylaştık. Temennimiz İslam’ın bizden istediği tavırı televizyonlarda hakkı haykıramayan hocalar yerine, Kur’an ve Sünnet ışığında öğrenmemizdir” ifadelerini paylaşmaları neticesinde halkı kin ve düşmanlığa sürükleyen, kışkırtan bu grubun faaliyetlerinin acilen durdurulması için Bakanlığınızca herhangi bir çalışma başlatılacak mıdır?

 

*Bu grubun bu tarz eylemlerine taviz verilmesi durumunda toplumun belli kesimleri arasında toplumsal cinayetlerin, çatışmaların olabileceği Bakanlığınızca öngörülmekte midir?

 

İlgili Haber:

 

AKP'nin nefret siyaseti katliam çağrısına dönüştü

 

 


Etiketler: insan hakları, sivil anayasa
İstihdam