23/12/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Malatya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gençlik İnisiyatifi, dün ilk toplantısını 25 kişinin katılımıyla yaptı.

Malatya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gençlik İnisiyatifi, dün ilk toplantısını 25 kişinin katılımıyla yaptı. İnisiyitafin kuruluşunda yer alan Emir, Malatya’da yürüttükleri homofobi ve transfobi karşıtı mücadeleyi kaosGL.org’a anlattı.
 
Malatya’da homofobi ve transfobi karşıtları olarak nasıl bir araya geldiniz?
Malatya’da bir araya gelişimiz aslında Ankara’ya Kaos GL’nin Ayrımcılık Karşıtı Sempozyumu’na gidişimizle oldu diyebiliriz. Orada konuşulanlar, anlatılanlar bize ilham kaynağı oldu. Yerelde yaşayan arkadaşlarla konuşmalarımız da bize ilham kaynağı oldu aslında. Malatya’da okuyan üniversiteli gençlerle tanışmamız ve onların da desteği le toplanmamız gerektiğini, bu şehirde de bir şeylerin olabileceğini, homofobinin transfobinin üzerine burada da gidilebileceğini düşündük. Ben Gaziantepliyim, burada okuyorum. ZeugMadi’nin içerisinde yer alıyorum. Aslında biraz da onun katkısı oldu zaten şehirler hemen hemen benziyor birbirine yani orada oluyorsa burada da yapılabilir, yeter ki isteyelim dedik ve 3-4 arkadaş bir araya gelerek oluşumumuzu. Bu ne benim, ne onun mücadelesi; bu insan olan herkesin mücadelesi dedik ve çalışmalarımıza başladık…
 
Malatya’da öncelikli olarak neler yapmayı düşünüyorsunuz?
Malatya’da öncelikle halkı bilgilendirmek istiyoruz çünkü ortada müthiş bir bilgi kirliliği var. LGBT’ler (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) görünür değiller, onların görünür olmalarını sağlamak, o gizli dünyalarından birazcık çıkıp bizlerden de varmış dediklerini duymak istiyoruz çünkü ben ilk bunu demiştim benim gibi başkası da varmış demiştim. Malatya’da da LGBT’ler var ama gizli ve bu gizlilik onları geri dönülmeyen yanlış şeylere sürüklüyor. Tabi ki hedefimiz sadece LGBT’ler değil, heteroseksüellere de ulaşmak istiyoruz. Toplumun içinde olduğumuzu, yanı başlarında var olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Bunun bir sapkınlık, bir günah, bir suç olmadığını anlatmak istiyoruz.
 
Yakın illerden Diyarbakır, Antep ve Dersim’de de homofobi ve transfobi karşıtları örgütlü mücadele veriyorlar. Bu illerle ortak bir şeyler yapmayı düşünüyor musunuz?
Antep ve Dersim’deki  örgütlerle tabi ki bir araya gelip ileriki zamanlarda bir film gösterimi ya da söyleşi yapmayı hedefliyoruz zaten kendim halen ZeugMadi içerisinde görevlerimi yapmaya çalışıyorum. ZeugMadi olsun, Dersim olsuntüm LGBT’lerin ve homofobi ve transfobi karşıtlarının desteklerini bekliyoruz. Her zaman diyoruz ya hep beraber, ya hiç birimiz...
 

Heteroseksizm, militarizm, kapitalizm ve faşizme karşı yola çıkan Malatya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gençlik İnisiyatifi ile Facebook sayfaları üzerinden iletişime geçebilirsiniz. 


Etiketler: yaşam
nefret