15/05/2006 | Yazar: Kaos GL

Mary Cheney’den Bush’a eleştiri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'nin kızı Mary Cheney, eşcinsellerin evlenmesinin yasaklanmasını öngören bir anayasa değişikliği teklifini desteklediği için Başkan George W. Bush'u eleştirdi: Anayasaya ayrımcılık yerleştiriliyor.

KAOS GL

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'nin eşcinsel olduğunu gizlemeyen kızı Mary Cheney, eşcinsellerin evlenmesinin yasaklanmasını öngören bir anayasa değişikliği teklifini desteklediği için Başkan George W. Bush'u eleştirdi.

Uzun yıllar sonra sessizliğini bozarak bir televizyon kanalına röportaj vermeyi kabul eden 37 yaşındaki Mary Cheney, Fox News'a açıklamasında, 2004 başkanlık seçimi öncesinde gündeme getirilen ve Bush'un açık destek verdiği anayasa değişikliğini ''kötü bir yasa'' olarak nitelendirdi.

Mary Cheney, ''Anayasaya böyle bir ayrımcılığın yerleştirilmesi temelde yanlış'' dedi.
2004 yılındaki anayasa değişikliği girişimi başarıya ulaşmamış, ancak son iki yılda çok sayıda eyalet, eşcinseller arası evlilikleri yasaklayan yerel yasalar kabul etmişti. İktidardaki Cumhuriyetçi Parti'nin sosyal konulardaki muhafazakar kesimi, hala böyle bir anayasa değişikliğini savunuyor.

Mary Cheney, 2004 seçimi öncesindeki kampanyada Demokrat Parti'nin başkan adayı senatör John Kerry'nin, Dick Cheney'nin kızı olarak kendisinin eşcinselliğini gündeme getirmesini de, babasını hedefleyen ''ucuz bir siyasi numara'' olarak değerlendirdi.

Kaynak: net haber, 15 Mayıs 2006

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam