14/02/2023 | Yazar: Kaos GL

Afetlere Karşı Feminist Dayanışma Grubu, deprem bölgelerindeki göçmenlere yönelik düşmanlığın durdurulması için çağrıda bulundu.

“Medya ve haber kuruluşları göçmenlere yönelik nefret söylemini derhal bıraksın!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Afetlere Karşı Feminist Dayanışma Grubu, deprem bölgelerindeki göçmenlere yönelik düşmanlığın durdurulması için çağrıda bulundu:

“İktidar ve medyası, devlet yönetimiyle ilgili her krizde olduğu gibi bu kez de sorumluluktan kaçmak için göçmenleri hedef gösteriyor. Milliyetçi siyasi parti liderlerinin bu akıma katılarak göçmenlerin yağma yaptığına dair asılsız haberleri sosyal medyaya servis etmesi, Türkiye'deki tüm göçmenlerin hayatını tehlikeye atıyor!

Göçmenler, ne ortaya çıkan yıkımın ne de zamanında müdahale edilmediği için yaşanan kayıpların sorumlusudur. Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman başta olmak üzere deprem bölgelerindeki güvenlik zaafının yarattığı olumsuzlukların sorumluluğunu denetimsiz göçmenler adı altında belirsiz bir topluluğa yüklemek yalnızca toplumsal kutuplaşmayı güçlendirir.

Toplumsal muhalefeti, haklı öfkesini doğru yere kanalize etmeye; mültecilere yönelik düşmanlığı güçlendirmek yerine yıkımların asıl sorumlusu olan müteahhitlerden, onları koruyan siyasi sistemden ve devlet yönetimindeki sorumlulardan hesap sormaya davet ediyoruz!”

Göçmenlerin hayatı, oy peşinde koşan partilerin siyasi çıkarlarından değerlidir!

TALEP EDİYORUZ:

Milliyet, etnik köken, din, dil, ırk fark etmeksizin tüm depremzedelerin güvenliği acilen sağlansın!

Deprem bölgelerindeki denetimsiz silahlanmanın önüne geçilsin!

Mültecilere yönelik şiddet içeren fotoğraf ve videoların yaygınlaştırılması engellengensin!

Medya ve haber kuruluşları göçmenlere yönelik nefret söylemini derhal bıraksın!

Göçmenlere yönelik şiddet olayları ivedilikle soruşturulsun ve suçlular bir an evvel yargılansın!

Göçmenlerle iletişim ağları güçlendirilsin, gerekli tercüman desteği sağlansın!

Yıllardır göçmenlerle çalışan sivil toplum kuruluşlarının uyarıları dikkate alınsın, bilgi ve deneyimlerini sahada kullanmalarının önü açılsın!”


Etiketler: kadın, yaşam, mülteci
İstihdam