01/07/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Meis Sitesi’nde trans kadınlara linç davasının bugün görülen 6. duruşmasında sanık N.D, megafonla ‘Bataklığı kurutacağız’ dediğini kabul etti. Dava 11 Aralık’a ertelendi.

Meis Sitesi sanığından ‘Bataklığı kurutacağız’ itirafı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Meis Sitesi’nde trans kadınlara linç davasının bugün görülen 6. duruşmasında sanık N.D,, megafonla “Bataklığı kurutacağız” dediğini kabul etti. Dava 11 Aralık’a ertelendi.
 
Avcılar Meis Sitesi’nde transların barınma ve yaşam hakkına dönük saldırılara ilişkin davanın 6. duruşması bugün Küçükçekmece 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
 
SPoD LGBTİ’den avukatlar Fırat Söyle, Rozerin Seda Kip ve Ezgi Şeref’in linç girişimine maruz kalan transların savunuculuğunu üstlendiği davanın bu duruşması da yoğun polis ablukası altında geçti.
 
Duruşmada sanık N.D. savunmasını yaptı. Linç girişimi sırasında megafonla, “Burada bir bataklık var, bunu kurutmamız lazım” dediğini itiraf eden sanık, bu sözleriyle hukuki yolları kast ettiğini öne sürdü. Trans kadınlarla arasında bir düşmanlık olmadığını öne sürdü.
 
“Trans kadın sayısı 30’dan 5’e düştü”
 
Dava katılımcısı trans kadınlardan U.B. ise, N.D. ve diğer sanıkların kendileri hakkında uzunca süre karalama kampanyası yürüttüklerini belirtti. Aynı zamanda apartman yöneticisi olan N.D’nin seçildiği gün evlerine polis geldiğini, yoğun polis baskısı altında olduklarını da hatırlatan U.B, “Biz zaten korku içindeydik. Trans kadın sayısı 30’dan 5’e düşmüştü. Onlar da korkularından evlerinden çıkamaz hale gelmişti. Bu şahsın bağırdığı, megafonla konuşma yaptığı kamera kayıtları da dosyamızda yer alıyor” dedi.
 
Trans kadınların savunuculuğunu üstlenen Av. Fırat Söyle de şüpheli N.D’nin avukat olduğunu ve toplantı ve gösterilerin gece saatlerinde yapılamayacağını bildiğini belirterek, “Megafonu eline alarak ‘Bu bataklığı kurutacağız’ demiş; grubu yönlendirmeye ve tahrik etmeye çalışmıştır. Kendisi de açıkça kabul etmektedir. Cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.
 
Dava 11 Aralık saat 10.45’e ertelendi. 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam