30/03/2016 | Yazar: Kaos GL

Meksika Futbol Federasyonu, tribünlerdeki homofobik sloganlara karşı video kampanyası başlattı.

Meksikalı futbolculardan homofobik sloganlara karşı kampanya Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Meksika Futbol Federasyonu, tribünlerdeki homofobik sloganlara karşı video kampanyası başlattı. Ünlü futbolcular homofobiye karşı kamera önüne geçti.

Meksikalı ünlü futbolcular tribünlerdeki homofobik sloganlara karşı kampanya başlattı.

Meksika Futbol Federasyonu, Uluslararası Futbol Federasyonu’nun tribünlerindeki homofobik sloganlardan dolayı kendilerini cezalandırmasının ardından harekete geçti.

Taraftarları homofobik sloganlar kullanmamak için teşvik eden kampanya kapsamında ünlü futbolcular kamera karşısına geçti. 30 saniyelik videoda oyuncular Javier ‘Chicharito’ Hernandez, Rafael Marquez ve Andres Guardado taraftalara ayrımcı davranıştan uzak durmasını söylüyor.

Federasyon kampanyaya ilişkin basın açıklamasında, “kişilerin onuruna ve saygınlığına aykırı davranışları önlemeyi” hedeflediklerini söyledi.

Puto: Homofobik mi değil mi?

Federasyon Genel Sekreteri Guillermo Cantu, “Federasyon olarak bu tarz sloganları sevmiyoruz. Bazı sloganların homofobik olarak algılanabileceğini fark ettik. Taraftarlarımızın sadece eğlenmek istediğini niyetlerinin bu olmadığını düşünüyoruz. Yine de coşkuyu göstermenin daha iyi yolları olduğu fikrindeyiz” dedi.

Geçtiğimiz yaz Dünya Kupası’nda taraftarlar tribünleri “Puto” sloganlarıyla doldurmuştu. “Puto”, “erkek fahişe” anlamına geliyor ve genellikle eşcinsellere dönük bir “hakaret kelimesi” olarak kullanılıyor.

Birçok Meksikalı taraftar ise sloganlarının hakaret amaçlı olmadığını, dünyanın geri kalanının kendi kültürlerine karşı cahil olduğunu, karşı takımın kalecisini baskılamak için kullandıklarını iddia ediyor.

Kampanyanın videosu şöyle:

 


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam