04/05/2021 | Yazar: Kaos GL

Lubunyalar için Dayanıklılık Geliştirme Rehberi’nden lubunyalardan lubunyalara mektuplar: “Hızlı bir geçişle yavaş bir akışta buldum kendimi. Atanmış ailemin aldatıcı ama bir o kadar da gerçek konfor alanında dengelenmeye çalışarak aylar geçirdim.”

Mektubun var lubunya: 1-2-3 tıp! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lubunyalar için Dayanıklılık Geliştirme Rehberi, geride bıraktığımız Ekim ayında dijital ortamda yayınlanmıştı.

Nazlı Mayuk’un yayına hazırladığı, Deniz Nihan Aktan’ın düzeltisini ve Gözde Gürel’in tasarımıyla birlikte illüstrasyonlarını yaptığı Rehber’in bir bölümünde lubunyalardan lubunyalara mektuplar yer alıyor. Bu hafta, sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde “Birbirimizin sesini duyalım ve başa çıkma yöntemlerimizden ilham alalım” diyerek bu mektuplara yer vereceğiz.

1-2-3 tıp!

“Hızlı bir geçişle yavaş bir akışta buldum kendimi. Atanmış ailemin aldatıcı ama bir o kadar da gerçek konfor alanında dengelenmeye çalışarak aylar geçirdim. Durdum, düşündüm, okudum, yazdım, dans ettim. Rehber eşliğinde meditasyon yapmaya başladım, bu süreçte beni daha dayanıklı ve farkındalık sahibi bir insana dönüştürdüğünü ve bundan sonrası için de destek sistemimin ayrılmaz bir parçası olacağını sezdiğim bir yol oldu bu. Eş zamanlı olarak, yakın zamanda biten zorlayıcı bir ilişkinin ağzımda bıraktığı kötü tattan ve tortulardan arınmaya çalışıyordum; demem o ki, pek çok açıdan desteklenmeye ihtiyacım olan bir dönemde meditasyonla tanıştım.

Bu günlerde önümde bir başka yeni hikaye var, güzel şeylerin kesişimiyle biraz da doğaçlama biçimde kurulmakta olan... Düşünmeye eskisi kadar prim vermediğim (!), düşüncelerime eskisi kadar tutunmadığım ve ‘bilmek’ ile kurduğum ihtiyaç/bağımlılık ilişkisini gevşetmeye çalıştığım bir döneme başladım. Meditasyon ve nefes pratikleri yapmak, sevdiğimi ve değer verdiğimi göstermek, başkaları tarafından bana gösterildiğinde bunları kabul edebilmek, bedensel sağlığımla ilgili konuları aksatmamak, aşırı-düşünme (over-thinking) ‘batağına’ düştüğümü daha hızlı fark etmek ve ustalıkla oradan çıkabilmek gibi konular üzerine çalışıyorum; bunlar, pandemi sürecinde hayatımı kolaylaştırdığını fark ettiğim başlıca öz bakım pratikleri. Bizi zorlayan ve yoran şeylerden uzaklaşma ve/veya bu şeylerle ilişkimizi/mesafemizi her an yeniden belirleme hakkımız olduğunu hep zihnimizde tutarak mümkün olduğunca güvende hissettiğimiz ve bir yandan da toplumsal/ilişkisel varlıklar olduğumuzun farkındalığı ve sorumluluğuyla yaşadığımız sağlıklı zamanlar olsun!”

Bir lubunya

Lubunyalar için Dayanıklılık Geliştirme Rehberi’ne buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
nefret