07/02/2016 | Yazar: Kaos GL

Erkeklere yönelik fitness, sağlık ve yaşam dergisi Men’s Health’in Almanya’da çıkacak Nisan sayısının kapağında bir trans erkek yer alacak.

Men’s Health dergisine trans kapak modeli Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Erkeklere yönelik fitness, sağlık ve yaşam dergisi Men’s Health’in Almanya’da çıkacak Nisan sayısının kapağında bir trans erkek yer alacak.

Kadından erkeğe trans (FTM) ve transmaskülen kişilerin kültür ve yaşam dergisi FTM’nin “Yılın Modeli” seçtiği Benjamin Melzer, Men’s Health dergisinin Nisan kapağı olacak. Ancak üzülerek belirtmeliyiz ki fitness modeli Melzer’i derginin yalnızca Almanya baskısı sayfalarına taşıyacak.

“İnsanların sorularını yanıtlamak istiyorum”

“İçim ve dışım en sonunda birbiriyle uyum içinde ve bu yüzden bu konuyu konuşmaktan hiç utanmıyorum”, diyen Melzer, geçiş süreci hakkında konuşacağı sayı ile umut vermeyi hedeflediğini belirtiyor.

23 yaşındaki geçişinden bir yıl sonra antrenmana başlayan Melzer son 4 yıldır ağırlık çalışıyor

Kendi geçiş sürecinde konuşabileceği kimsenin olmadığını ifade eden model, “topluluğun yüzü olmak, ayağa kalkmak ve insanların aklındaki soruları yanıtlamak istiyorum”, diyor.

Melzer’e ilham veren model

Geçtiğimiz yıl Aydian Ethan Dowling adındaki bir başka trans erkek derginin ABD baskısında kapak modeli olmak için yarışmıştı. Dowling yarışmayı kazanamasa da trans görünürlüğüne kazandırdıklarından ötürü mutluluk duyduğunu açıklamıştı:

“Bir araya gelip gür ve onurlu bir sesimiz olduğunu gösterdik.”

Aydian Ethan Dowling

Dowling ile iletişime geçip ondan aldığı cesaretle derginin kapak modeli olmak için yarışmaya karar veren Melzer de medyadaki görünürlüğünü diğer translara yardımcı olmak için kullanmak istiyor ve ekliyor:

“Tek bir kişiye yardımım dokunursa kendimi başarmış sayacağım.”


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam