21/11/2013 | Yazar: Kaos GL

Van’ı devlet unutsa da 7 Renk unutmadı. Mersin LGBT 7 Renk Derneği’nin Van halkı ve tutsak LGBT’lerle dayanışması sürüyor

Van’ı devlet unutsa da 7 Renk unutmadı. Mersin LGBT 7 Renk Derneği’nin Van halkı ve tutsak LGBT’lerle dayanışması sürüyor
Mersin LGBT 7 Renk Derneği, 2011 yılında meydana gelen depremde evlerinden olan ve konteynır kentte kaldıkları yerlerin devlet tarafından ellerinden alınmaması için açlık grevine başlayan Vanlı depremzedeler ve LGBT mahpuslar için yardım kampanyası başlattı.
 
“Van’ı devlet unutsa da 7 Renk unutmadı”, “Unutursam kalbim kurusun” ve “Velev ki devlet seni unuttu” sloganı ile başlatılan yardım kampanyası kapsamında 8 – 14 Kasım tarihleri arasında Mersin genelinde kuru gıda ve kışlık giyecek toplanarak Mersin LGBT 7 Renk’in merkezinde kolilendi. 15 Kasım’da kargoya verilen yardım kolilerinin Van’a ulaştığını belirten dernek başkanı Yağmur Arıcan, hem Van’da zor şartlarda yaşam mücadelesi veren depremzede vatandaşlara hem de Van’da kendisini yalnız hisseden tutuklu LGBT’lere yönelik yardımların devam edeceğini belirtti.
Mersin’den giden yardımlar depremzedelere ulaştı
Yardım kampanyasının dernek üyeleri Zeynep Yıldırım ve Gizem Ondokuz tarafından organize edildiğini sözlerine ekleyen Arıcan, “Yardımların toplanmasından tutun da Van’a ulaşmasına kadar sürekli arkadaşlarla irtibat halindeydik. Van’da yardım kutularını alan arkadaşların depremzedelere yardımları ulaştırması uzun sürmedi. Yardım kutularını gören depremzedeler Mersin LGBT 7 Renk Derneği’ne duyarlılığından dolay “minnettar olduklarını ilettiler” şeklinde konuştu. Arıcan, "LGBT’ler olarak toplumsal sorunlar ile ilgili çalışmalara devam edeceğiz" dedi.
Van halkı ve tutuklu LGBT’ler yalnız değiller!
İlk etapta 17 koli yardım paketinin Vanlı depremzedelere ulaştırıldığını söyleyen Yağmur Arıcan, “Şimdilik topladığımız yardımlar bu kadar. Ama Van depremzedeleri ve tutuklu LGBT’lere yardım kampanyalarımız gün geçtikçe yoğun ilgi ve takdirle karşılanıyor. Kampanya kapsamında amaçlarımızdan birisi de her türlü toplumsal sorunlara LGBT’ler olarak duyarsız kalmadığımızı göstermek ve dayanışma, yardımlaşma ruhunu tekrar oluşturmak. Bu daha başlangıç Van halkı ve tutuklu LGBT bireylerimiz yalnız değiller’ diye konuştu.

Etiketler: yaşam
İstihdam