02/06/2017 | Yazar: Kaos GL

Mersin LGBTİ 7 Renk Derneği Onur Yürüyüşü’ne çağırıyor: ‘Gökkuşağındaki bir rengim ben!’

Mersin 7 Renk’ten Onur Yürüyüşü’ne davet videosu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mersin LGBTİ 7 Renk Derneği Onur Yürüyüşü’ne çağırıyor: “Gökkuşağındaki bir rengim ben!”

Mersin LGBTİ 7 Renk Derneği,  3. Onur Yürüyüşüne sosyal medyada yayınladığı bir video ile çağırıyor. “OHAL’de de, bu halde de direniyorum”, “ayrımcılığın her türlüsüne karşıyım”, “lezbiyen kimliğimle alanlardayım” cümleleriyle kameranın karşısına geçen aktivistler, herkesi 11 Haziran’da Mersin’de düzenlenecek Onur Yürüyüşü’ne katılmaya davet ediyor.

Renklerimizle sokaklardayız

Mersin 7 Renk Derneği, videoya dair yaptığı açıklamada “dayatılan hayatı reddettiğimizden beri; iktidarın hayatlarımızı içine sıkıştırmaya çalıştığı ‘normal’i kabul etmediğimizden bu yana hayatlarımıza sahip çıkıp bu ülkenin, kentin sokaklarında renklerimizle var olmaya çabaladık” diyor.

Dernek, bu yıl Mersin’de üçüncüsü düzenlenecek olan Onur Haftası ile bu dünyanın onurlu insanlarının varoluşunu, taleplerini, barışa, adalete ve eşitliğe dair özlemlerini duyurmaya çalışacaklarını ifade ediyor.

Onur Haftası’nda alanları dayanışmayla büyütmek için; sokakta, iş yerinde, evde, aşkta mücadeleyi, eşitliği duyurmak için ve anayasada cinsel yönelim ile cinsiyet kimliğinin yer alması, tüm temel hakların tanınması için herkesi Mersin 3. Onur Yürüyüşü’ne bekliyor.

3. Mersin Onur Haftası programı için burayı ziyaret edebilirsiniz.

 


Etiketler: yaşam
İstihdam