07/11/2013 | Yazar: Kaos GL

Bu yıl 9.su düzenlenen Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel ayakları olan Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar’ın ilk durağı Mersin, Adana, Antakya.

Mersin, Adana, Antakya Homofobiye Karşı Buluşuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bu yıl 9.su düzenlenen Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel ayakları olan Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar’ın ilk durağı Mersin, Adana, Antakya.

“Eşcinsel Gettolar Değil Kentin Tamamını İstiyoruz” başlığı ile gerçekleşen Buluşmalar bu haftasonu Mersin, Adana, Antakya’da homofobi ve transfobi karşıtları ile buluşacak. Etkinliklerin programı ise şöyle

Mersin: 8 Kasım Cuma, 13.00; Benim Çocuğum Filmi Gösterimi ve Söyleşi
LİSTAG ailelerinden Pınar Özer, Şule Ceylan, Günseli Dum ve Kaos GL Derneğinden Evren E. Çakmak ile Mersin Yedi Renk’ten Yağmur Arıcan’ın konuşmacı, Baki Uguz’un moderatör olacağı paneller ve film gösterimi Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. Adres: İhsaniye Mah. Zeytinlibahçe Cad. No : 92

Adana: 9 Kasım Cumartesi, 13.00: Benim Çocuğum Filmi Gösterimi ve Söyleşi
LİSTAG ailelerinden Pınar Özer, Şule Ceylan, Günseli Dum ve Kaos GL Derneği Danışma Kurulundan Doç. Dr. Gülşah Şeydaoğlu ile Queer Adana’dan Alican Kalan’ın konuşmacı, Seçin Tuncel’in moderatör olacağı panel ve film gösterimi Adana Tabipler Odasında gerçekleşecek. Adres: Reşatbey Mahallesi, 62005 Sk. No. 10/2 Seyhan (Adana Büyükşehir Belediyesi Yeni Binası Sokağı)

Antakya: 10 Kasım Pazar, 13.00: Benim Çocuğum Filmi Gösterimi ve Söyleşi
LİSTAG ailelerinden Pınar Özer, Şule Ceylan, Günseli Dum ve Kaos GL Derneğinden Seçin Tuncel’in konuşmacı, Evren E. Çakmak’ın moderatör olacağı panel ve film gösterimi Ritim Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Adres: Sümerler Mah. Mehmet Horoz Sk. No: 2 (Doğuş Okulu Yanı)

Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar Yola Çıkıyor

Gezi parkı olaylarının yarattığı yeni toplumsallaşma dalgasını bir kentten başka kente taşıyacak olan buluşma, yerellerin rengini görünür kılacak. Bu yıl 30un üstünde şehirde gerçekleştirilecek olan etkinlikle ile kentin tamamını geri almak isteyenler gökkuşağı altında bir araya gelecek.

Kaos GL’nin yaz döneminde belirlediği “her yıl yeni 5 şehir” hedefi doğrultusunda bu yıl buluşmaya yeni yoldaşlıklar da dahil oluyor. Kaos GL ayrıca her yıl 3 şehri daha kendi etkinliklerini kendisi gerçekleştirebileceği kapasiteye ulaştırmayı hedefliyor.

Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar cinsiyetçiliğe, militarizme, milliyetçiğe, homofobiye ve transfobiye karşı toplumsal muhalefetin sesini yükseltmeye ve muhafazakar  tek tipleştirmeye karşı renklerin ittifakını mümkün kılmaya çalışıyor.

Buluşma kapsamında birçok ilde yerelin sorunları, ihtiyaçları ve Gezi olaylarının yarattığı olanaklar da konuşulacak. Dönüşüm için çözüm yolları aranacak.

Homofobi Karşıtı Program kapsamında Mersin, Adana, Antakya, Urfa, Trabzon, Antep, Kars, Sinop, Sivas, Eskişehir, Diyarbakır, Batman, Dersim, Sakarya, Kocaeli, Edirne, Nazilli, Muğla, Çanakkale, Samsun, Malatya, Bursa, Antalya, Mardin, İzmir, Balıkesir, Giresun, Hakkari, Elazığ, Van, Balıkesir, Giresun, Kayseri, Denizli, Isparta’da homofobi ve transfobi karşıtları ile bir araya gelecek.

Ayrıca bazı şehirlere Kaos GL ve Listag birlikte giderek ailelere yönelik etkinlikler de düzenleyecek.

Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Yerel Etkinlikleri, Kanada Yerel Girişimler Fonu, Norveç Büyükelçiliği ve Rainbow Solidarite tarafından desteklenmektedir.

9. Buluşma’ya siz de ev sahipliği yapabilirsiniz!

Buluşmayı sahiplenen yerel grup ve örgütler ile birlikte “Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar” her yıl daha fazla şehre taşınıyor. Siz de kampüsünüzde, şehrinizde buluşmaya ev sahipliği yapmak isterseniz bilgi@kaosgldernegi.org adresinden Kaos GL Derneği ile iletişime geçebilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam