12/12/2023 | Yazar: Kaos GL

Muamma LGBTİ+, trans+ kişileri cinsiyet uyum/trans geçiş süreçlerine ve cinsiyet inşa süreçlerine dair deneyimlerin paylaşılacağı buluşmaya davet ediyor.

Mersin’de: “Trans+’ların Cinsiyet Yolculuğu” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Muamma LGBTİ+ Derneği, Kaos GL iş birliği ile Gökkuşağı Etkinlikleri kapsamında trans+ kişilerin cinsiyet uyum/trans geçiş süreçlerine ve cinsiyet inşa süreçlerine dair deneyimlerini paylaşacağı bir etkinlik düzenliyor.

27 Aralık Çarşamba günü saat 18:30'da başlayacak ve yaklaşık 2 saat sürecek etkinliğe psikolog Hüseyin Karataş, akran danışmanı Utku Kutbay ve Umut Derin katılacak.

Trans+ kişilerin deneyimlerini paylaşmaları, birbirlerinden öğrenmeleri ve uzmanlar eşliğinde cinsiyet uyum/trans geçiş sürecinin teknik yanlarını daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için bir fırsat yaratması amaçlanan etkinlik yüz yüze gerçekleşecek.

“Cinsiyet uyum/trans geçiş süreci, trans+ kişilerin kendi kimliklerini ve bedenlerini inşa etme ve bu kimlikle beraber yaptıkları yolculuktur. Bu yolculuk, her trans+ kişi için farklı olsa da birlikte konuşmak güçlendirici olacaktır.

Bu etkinlikte, trans+ kişilerin bu yolculukta yaşadıkları deneyimleri, zorluklarla nasıl başa çıktıklarını dinleyeceğiz. Bu deneyimler, trans+ kişilere yalnız olmadıklarını ve bu yolculukta her zaman destek bulacaklarını hatırlatacaktır.”

Tüm trans+ kişiler, ruh sağlığı çalışanları ve trans+ hakları müttefiklerinin davetli olduğu etkinliğe katılmak için 20 Aralık Çarşamba gününe kadar buradan kaydolabilirsiniz. Mekan bilgisi etkinliğe kaydolanlara iletilecek. 


Etiketler: yaşam, sağlık
İstihdam