25/01/2013 | Yazar: Kaos GL

Mersin NKP üyeleri Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde bir eylem yaparak Mersin’de ve Türkiye’nin hiçbir yerinde nükleer santral istemediklerini belirtti.

Mersin NKP Topladığı 200 Bin İmzayı Ankara’ya Getirdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Mersin NKP, topladığı 200 bin imza ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geldi. Bakanlık önünde yapılan eyleme Ankara’dan çeşitli örgüt ve kurumlar da destek verdi
 
Mersin’de yapılması planlanan nükleer santrale karşı mücadele eden Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) topladığı 200 bin imzayı Ankara’ya getirdi. Mersin NKP üyeleri Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde bir eylem yaparak Mersin’de ve Türkiye’nin hiçbir yerinde nükleer santral istemediklerini belirtti. Ankara’dan birçok sendika, kitle örgütü ve siyasi partinin de destek verdiği eylemde basın açıklamasını Mersin NKP temsilcisi Sabahat Aslan yaptı.
 
Sabahat Aslan açıklamasında Gülnar İlçesi, Büyükeceli Beldesi sınırları içerisinde Rusya ile yapılan uluslararası sözleşmeye dayalı olarak Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş tarafından yapımı planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin ÇED sürecinin devam ettiğini belirtti. Sürecin anti-demokratik ve hukuksuz bir biçimde sürdüğünü belirten Aslan bilim insanlarının, bölge halklarının tüm itirazlarına rağmen sürecin sürdürüldüğünü söyledi. ÇED sürecinin yasal kurallara ve uluslararası çevre anlaşmalarına bağlı kalınarak yürümesi gerektiğinin altını çizen Sabahat Aslan nükleer santral projesinden vazgeçilmesini istediklerini duyurdu.
 
Sabahat Aslan’ın ardından söz alan İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, KESK Şubeler Platformu sözcüsü İsmail Kaygusuz ve Halkevleri MYK Üyesi Mustafa Eberliköse Mersin NKP’nin mücadelesinin yanında olduklarını dile getirdiler. Yapılan destek konuşmalarının ardından Mersin NKP üyeleri konuyla ilgili hazırlanan bilimsel raporları ve topladıkları 200 bin imzayı bakanlığa götürdü.(Sendika.Org) 

Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam