03/11/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Mersin Üniversitesi LGBTİ İnisiyatifi kuruldu. İnisiyatiften Özlem Polad KaosGL.org’a, ‘LGBTİ’lerin özgürleşmesi, kapılarını kırıp sokaklara çıkarak örgütlenmelerinden geçiyor’ dedi.

Mersin Üniversitesi LGBTİ İnisiyatifi kuruldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mersin Üniversitesi LGBTİ İnisiyatifi kuruldu. İnisiyatiften Özlem Polad KaosGL.org’a, “LGBTİ’lerin özgürleşmesi, kapılarını kırıp sokaklara çıkarak örgütlenmelerinden geçiyor” dedi.

Mersin’deki homofobi ve transfobi karşıtı mücadele üniversitede de güçlenerek devam ediyor. Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği’nin çalışmalarını sürdürdüğü kentte artık yeni bir LGBTİ oluşumu daha var: Mersin Üniversitesi LGBTİ İnisiyatifi.

Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği içerisinde mücadele eden öğrencilerin çabalarıyla kurulan inisiyatif önümüzdeki günlerde kampüsü gökkuşağına boyayacak. İnisiyatifin kuruluş hikayesini Özlem Polad’tan dinledik.

Mersin’de Gezi direnişi ile ivme kazanan bir LGBTİ hareketinin olduğunu vurgulayan Polad, “Mersin Üniversitesi’nde zaman zaman yaptığımız etkinlikler sonucunda üniversitede de LGBTİ mücadelesinin yürütülmesi gerektiğini fark ettik” dedi.

Gençlik hareketi ile birlikte mücadele

Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği’nde mücadele veren aktivistler olarak kent çalışmalarının içinde bulunduklarını da söyleyen Polad sözlerine şöyle devam etti:

“Mersin Üniversitesi’nde öğretim gören bizler LGBTİ hareketinin kampüs içerinde gençlik hareketi ile birleşip kentlere taşmasını amaçlıyoruz. 2015-2016 öğretim yılı başı itibariyle örgütlü bir şekilde üniversitede çalışmalar yapmaya başladık. Ekim ayının son haftası başlayan stand çalışmalarımızda LGBTİ haklarına ilişkin broşür, dergi ve çeşitli yayınlarla kampüs içindeki öğrenci ve akademisyenlere ulaştık. Standımızı haftanın belirli günlerinde açmaya devam ediyoruz. İlerleyen zamanlarda atölye ve panellerle farkındalık çalışmaları ve diğer topluluk ve üniversite içindeki inisiyatiflere yönelik kapasite geliştirme çalışmaları yapmayı planlıyoruz.”

Özgürlük örgütlenmekten geçiyor

Polad, özgürleşmenin yolunun birlikte mücadeleden geçtiğini de vurgulayarak üniversitedeki homofobi ve transfobi karşıtlarına örgütlenme çağrısı yaptı:

“Devlet tarafından yaratılan toplumsal baskı sonucu LGBTİ’lerin kendilerini kapıların ardına saklamak zorunda kaldığı bir coğrafyada yaşıyoruz. LGBTİ’lerin özgürleşmesi, kapılarını kırıp sokaklara çıkarak örgütlenmelerinden geçiyor. Bizler Mersin Üniversitesi’ndeki heteroseksizm karşıtı yoldaşlarımızla birlikte bir mücadele ağı örüp heteroseksizme, homofobiye, transfobiye, bifobiye, faşizme, normativiteye ve eril tahakküme karşı örgütleneceğiz. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz!”


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam