06/05/2013 | Yazar: Kaos GL

Mersin LGBT 7 Renk üyeleri ailelerinin de desteğiyle ‘Dayanışma Pikniği’nde buluştular.

Mersinli LGBT’ler Dayanışma Pikniğinde Buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Mersin LGBT 7 Renk üyeleri, Kuyuluk Piknik Alanı’nda “Dayanışma Pikniği”nde buluştular. Çok sayıda LGBT bireyin ve annelerinin de katılarak destek olduğu etkinlikte 7 Renk üyeleri gönüllerince bir gün (30 Nisan) geçirdiler.
Danışma Meclisi Toplantısı’nın da yapıldığı piknikte konuşan 7 Renk Sözcüsü Murat Olcay, “Yanlış ve yalnız olmadığımızı cümle âleme göstermek için var olduk” dedi. 
 
Mersin LGBT 7 Renk “Danışma Meclisi Toplantısı” ve “Dayanışma Pikniği” Kuyuluk Piknik Alanı’nda gerçekleştirildi. Çok sayıda LGBT bireyin ve annelerinin de katılarak destek olduğu etkinlikte 7 Renk üyeleri gönüllerince bir gün geçirdiler.
 
“Mersinli LGBT’ler haklarını örgütlenerek savunacaklar”
Kuyuluk Piknik Alanı’nda, saat 12.00’de bir araya gelen Mersinli LGBT’lere, Yönetim Meclisi üyeleri ve 7 Renk Sözcüsü Murat Olcay tarafından oluşum ve amaçları hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Olcay, 7 Renk olarak amaçlarının Mersin’de yaşayan LGBT bireylerin haklarını, örgütlü bir yapıyla savunmak olduğunu belirterek, “Eşcinseller olarak, heteroseksist ataerkil yapının kurbanları haline getirilmek isteniyoruz. Doğal cinsel yönelimimiz nedeniyle ötelenmeye ’hayır’ demek için, hasta ya da sapık olmadığımız gerçeğini zihinlerde yerleştirmek için 7 Renk’i meydana getirdik.” diye konuştu.
“Homofobik nefretten dolayı LGBT’ler gizlenerek yaşamak zorunda kalıyorlar”
Yanlış ve yalnız olmadıklarını cümle âleme göstermek için bir araya geldiklerini belirten Olcay şöyle konuştu: "Hepimizin bildiği gibi, dünya dönmeye başladığından bu yana eşcinsellik ve eşcinseller vardı ve var olmaya devam edecektir. Çünkü heteroseksüellik nasıl doğal bir cinsel yönelimse eşcinsellik de aynı şekilde doğal bir cinsel yönelimdir. Ancak, toplumda hâkim olan heteroseksist yapı nedeniyle LGBT bireyler ötekileştirilmeye, nefret cinayetlerine kurban gitmeye devam ediyor. Olanca cehaletiyle işletilen ötekileştirme mekanizmasının ürettiği nefret söylemi, homofobi ve transfobi pek çoğumuzun hayatını zindana çevirebiliyor. LGBT’lere yönelik bu haksızlık sürerken, aynı zihniyetten beslenen yargının, suçluları ödüllendiren kararları, uğradığımız haksızlıkları artırıyor ve katilleri cesaretlendiriyor. Durum bu olunca pek çok LGBT birey, toplumsal yaşam içerisinde kimliğiyle var olmak yerine kendini gizleyerek yaşamak zorunda bırakılıyor. Oysa bir insanın kendini ifade ettiği oranda mutlu, sağlıklı ve başarılı olacağı kuralı, psikolojinin temel kurallarından biridir. Türkiye’nin pek çok şehrinde LGBT dernekleri veya oluşumları varken Mersin’de eşcinsel bireylerin haklarını savunacak bir yapının kurulmamış olması, bizler adına büyük bir eksiklikti. Bu gerçeklerden ve gerekçelerden yola çıkarak 7 Mart’ta ilk kez bir araya geldik ve devamında yaptığımız toplantılarla, 7 Renk Mersin LGBT Oluşumu’nu meydana getirerek kendimize bir çatı belirledik. Kısacası yanlış ve yalnız olmadığımızı cümle âleme göstermek için var olduk.”
“7 Renk Oluşumu Mersinli LGBT’leri cesaretlendiriyor”
Olcay’ın konuşmasının ardından, tüm LGBT bireyler kendilerini tanıtarak oluşum hakkındaki görüşlerini ifade ettiler. 7 Renk’in Mersin’de yaşayan eşcinseller için büyük bir kazanım olduğunu ifade eden Danışma Meclisi üyeleri, böyle bir oluşumun kendilerini cesaretlendirdiğini söylediler. Oluşumun ne zaman dernek haline geleceği yönündeki soruyu yanıtlayan Murat Olcay, bununla ilgili net bir tarih belirlenmediğini ancak dernekleşmeye orta vadede gidileceğini söyledi.
 
Anneler de destek verdi
Etkinliğe katılarak çocuklarına destek veren anneler ise deneyimlerini paylaştılar ve birer eşcinsel annesi olarak, LGBT mücadelesine her zaman destek vereceklerini söylediler.  
 
Toplantının ardından pikniğe geçen 7 Renk üyeleri, mangalda sucuk keyfi yaptılar. Yemeğin ardından ise gitar ve bağlama eşliğinde söylenen şarkılarla doyasıya eğlendiler.

Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam