15/06/2015 | Yazar: Fırat Varatyan

Mersin’in ilk Onur Haftası ‘cinsiyetsiz, sınıfsız, sömürüsüz başka bir dünya’ için coşkulu bir yürüyüşle sonlandı.

Mersin’in ilk Onur Haftası “cinsiyetsiz, sınıfsız, sömürüsüz başka bir dünya” için coşkulu bir yürüyüşle sonlandı.
 
Mersin’de bir haftadır şehre renk katan Onur Haftası etkinlikleri dün (14 Haziran) “Başka Yürüyüş” adı altında yapılan onur yürüyüşüyle sonlandı. Yürüyüşe katılan yüzlerce kişinin  heyecan ve coşkusuyla renkli görüntülere sahne olan Mersin Sahili’nde, “Cinsiyetsiz, Sınıfsız, Sömürüsüz Başka Bir Dünya!” düşü hep bir ağızdan haykırıldı.
 
Mersin Onur Haftası Komisyonu’nun düzenlediği yürüyüş Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’ndan başlayarak sahil boyunca devam etti. Barış Meydanı’nda sonlanan yürüyüşte sık sık, “Ay ayol azadî”, “Başka bir dünya mümkün”, “Trans cinayetleri politiktir”, “Eşcinseller her yerde”, “Lezbiyenim sana ne, fantezinden bana ne”, “Dünya yerinden oynar ibneler özgür olsa” ve “Öldürmeyeceğiz ölmeyeceğiz kimsenin askeri olmayacağız” sloganları atıldı.
 
Mersin’in ilk onur haftası kapsamında yapılan ritim atölyesinde çalışılan şarkılar da yürüyüşte davul, def ve çeşitli çalgılarla birlikte söylendi.
 
Yürüyüşün ardından Barış Meydanı’nda toplanan kalabalık halaylar çekti ve dans etti. Akşam saatlerinde ise Onur Haftası kapanış partisi yapıldı.
 
Fotoğraflar: Berkay Yahya

Etiketler: yaşam
İstihdam