17/11/2020 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, “Mesafesiz Sohbetler”e katılacak moderatör eğitimlerinin başlayacağını duyurdu.

“Mesafesiz Sohbetler”den moderasyon eğitimi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD) 2016’dan bu yana, pazar günleri gönüllü moderatörlerin desteğiyle düzenlediği “Mesafesiz Sohbetler”e katılacak moderatörlerin eğitimlerinin başlayacağını duyurdu.  

Dernek, pandemi dolayısıyla Nisan’dan beri Zoom üzerinden devam ettiği ve ismini “Pazar Sohbetleri”nden “Mesafesiz Sohbetler”e dönüştürdüğü bu toplantıların eğitimine katılacak moderatörlerin ikişerli ve dönüşümlü olarak her pazar günü saat 14.30-15.30 saatleri arasında SPoD’un kurumsal Zoom hesabında oturum yürüteceklerini belirtiyor.

Başvuru koşullarını şöyle aktarıyor:

Moderatör olmak için eğitimlere başvuracakların öncelikle; insan hakları konusunda yeterli hassasiyetlere sahip, LGBTİ+’ların yaşadığı sorunlar ve hak savunuculuğu çerçevesinde bilgisi olan, ön yargılarını bir kenara bırakmış, iletişim becerileri güçlü, takım çalışmasına yatkın, etik değerlere ve kişisel sınırlara saygı duyan ve gizliliğe önem veren bireyler olmasını bekliyoruz.

Pandemi koşulları sebebiyle henüz netleşmeyen bir süre boyunca bu toplantılar Zoom üzerinden gerçekleşeceği için  başvurucuların yeterli teknik altyapıya sahip olması gerekiyor.  Mesafesiz sohbetlere ek olarak ayda bir kere genellikle akşam saatlerinde yapılan süpervizyonlara da katılım gösterilmesi gerekmektedir. 

Grup çalışmaları düzenli katılım gerektirdiğinden hem ekibe hem de katılımcılara karşı sorumluluklarının bilincinde olarak en az 6 ay bu çalışmaları yürütmeyi taahhüt edebilecek kişilerin başvurmasını rica ediyoruz. Online yürütülen bu program için katılımcıların İstanbul’da yaşaması şart değildir. İlgilenen tüm LGBTİ+’lar başvuru yapabilir.

Son başvuru tarihi 25 Kasım 2020!

 

 


Etiketler: yaşam
nefret