27/09/2023 | Yazar: Kaos GL

SPoD’un Mesafesiz Sohbetler ve Pazar Sohbetleri etkinlikleri yeni gönüllülerini arıyor. Son başvuru 15 Ekim.

Mesafesiz Sohbetler & Pazar Sohbetleri gönüllüsü olabilirsiniz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD) faaliyetine “Açılma Sohbetleri” olarak başlayan ve sonrasında Pazar Sohbetleri olarak format değiştiren, pandemiyle birlikte Mesafesiz Sohbetler olarak Zoom üzerinden devam eden ve LGBTİ+’lar için güvenli alanlarda bir araya gelmeyi amaçlayan Mesafesiz Sohbetler ve Pazar Sohbetleri ekibi yeni gönüllülerini arıyor.

Pazar Sohbetleri ve Mesafesiz Sohbetler nedir?

SPoD, 3 Temmuz 2016 tarihinden bu yana, pazar günleri gönüllü moderatörlerimizin desteğiyle LGBTİ+’ların romantik ve kişilerarası ilişkilerini, aileleriyle olan süreçlerini, korku ve fedakarlıklarını, kendini kabul etme ve var olma mücadelesini, dayanışma ve şiddet hikayelerini, mutlu/mutsuz sonlarını paylaştığı grup toplantıları düzenliyor. Pandemi dolayısıyla Nisan 2020’de Zoom üzerinden devam ettiği, ismini “Pazar Sohbetleri”nden “Mesafesiz Sohbetler”e dönüştürdüğü bu sohbetler aynı formatını sürdürmeye ve çeşitli şehirlerden hatta ülkelerden LGBTİ+’lara temas etmeye devam etti.

Pandeminin ardından sadece İstanbul’da değil, Türkiye’nin ve hatta dünyanın birbirinden farklı binlerce konumundan aldığı yoğun talebi karşılamak için SPoD, hem İstanbul’da fiziksel olarak her pazar günleri gerçekleştirdiği “Pazar Sohbetleri” hem de online Zoom üzerinden her salı günü gerçekleştirdiği Mesafesiz Sohbetler ile çeşitli konu başlıklarını konuşuyor, dayanışıyor ve nefrete karşı direniyor.

Gönüllülük süreci nasıl işleyecek?

Son başvuru tarihi: 15 Ekim 2023, saat 23:59

Mülakat tarihleri: 30 Ekim – 12 Kasım 2023, Zoom

Oryantasyon tarihleri: 18-19 Kasım 2023, Zoom

Başvuranlara 29 Ekim Pazar günü olumlu veya olumsuz geri dönüşler yapılacak. Mülakat tarihleri başvuranın ve ekibin uygunluk tarihine göre belirlenen tarihler arasından seçilecektir.

Pazar Sohbetleri ve Mesafesiz Sohbetler gönüllüsü kimdir?

  • Gönüllü, ekiple birlikte belirlediği takvime göre haftalık sohbetler yapacak kişidir. Sohbetleri genellikle iki gönüllü birlikte yürütür.
  • Sohbetlere katılan LGBTİ+’ların güvenli bir alanda deneyim, duygu ve düşünce aktarımı yapabileceği şekilde sohbeti modere etmeye çalışır.
  • Gönüllü, önceden belirlenen aylık takvimde sohbet yapmak istediği haftaya kendi ismini yazar.
  • Sohbet yapacağı haftanın konusunu o hafta sohbet yapmak isteyen diğer ekip arkadaşıyla belirler.
  • Sosyal medyada duyurusu yapılmak üzere konuyla ilgili görsel seçip kısa bir açıklama yazar. Haftanın konusunu, görselini ve açıklamasını ekibe ve İletişim Ekibi Koordinatörü’ne iletir.
  • O hafta sohbetin yapılabilmesi adına mesafesiz sohbetler için bir zoom linki oluşturur ve sohbet formunu dolduranlara sohbetten önceki gün mail yoluyla iletir, pazar sohbetleri için lokasyonu bir gün önce mail yoluyla katılımcılara iletir.
  • Sohbet gerçekleştirdikten sonra toplantı notları şablonunu sohbet özetini ve kendi duygu-düşüncelerini içerecek şekilde doldurarak ekibe iletir.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için burayı ziyaret edin.


Etiketler: yaşam
İstihdam