16/12/2022 | Yazar: Kaos GL

SPoD’un Mesafesiz Sohbetler ve Pazar Sohbetleri etkinlikleri yeni gönüllülerini arıyor. Son başvuru 20 Ocak.

Mesafesiz Sohbetler & Pazar Sohbetleri yeni gönüllülerini arıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD) 3 Temmuz 2016 tarihinde faaliyetine “Açılma Sohbetleri” olarak başlayan ve sonrasında Pazar Sohbetleri olarak format değiştiren ancak pandemiyle birlikte Mesafesiz Sohbetler olarak Zoom üzerinden devam eden ve LGBTİ+’lar için güvenli alanlarda bir araya gelmeyi amaçlayan Mesafesiz Sohbetler ve Pazar Sohbetleri ekibimiz yeni gönüllülerini arıyor.

Pazar Sohbetleri ve Mesafesiz Sohbetler nedir?

3 Temmuz 2016 tarihinde faaliyetine “Açılma Sohbetleri” olarak başlayan Pazar Sohbetleri, her Pazar saat 14.30 ile 16.30 arası yüz yüze önceden belirlenen ve her hafta değişen bir konu üzerine LGBTİ+’lar için güvenli alan oluşturarak deneyim, duygu ve düşünce aktarımı yapılmasına aracılık etmektedir. 2020’de pandemi koşullarına başlayan Mesafesiz Sohbetler, Zoom üzerinden önceden belirlenen ve her hafta değişen bir konu üzerine LGBTİ+’lar için güvenli alan oluşturarak deneyim, duygu ve düşünce aktarımı yapılmasına aracılık etmektedir.

Ücretsiz olan ve randevu alınmasını gerektirmeyen bu toplantılar, LGBTİ+’ları ve hayatlarımızı ilgilendiren konularda SPoD Psikososyal Destek ve Ruh Sağlığı biriminden eğitim almış ve düzenli süpervizyon almakta olan akran moderatörleri ile birlikte gerçekleşmektedir. Güvenli alanların oluşturulmasının esas olduğu bu toplantılarda haftalık bir konu seçilerek SPoD’un sosyal medya hesaplarında duyurulmakta ve katılımcılar tarafından bunun çevresinde deneyim, duygu ve düşünce aktarımı yapılmaktadır. Pazar Sohbetleri ve Mesafesiz Sohbetler’de aktarılan deneyim/bilgi akışı ve grup içi destek ile LGBTİ+’ların kendi cinsiyet kimliklerini ve cinsel yönelimlerini saklamadan güvenli bir ortamda bir arada olmalarına imkan sağlamaktadır.

Gönüllülük süreci nasıl işleyecek?

Son başvuru tarihi: 20 Ocak 2023, saat 23.59
Mülakat tarihleri: 23-31 Ocak 2023, zoom
Oryantasyon tarihleri: 4-5 Şubat 2023, zoom

Başvuranlara 22 Ocak pazar gününe kadar olumlu veya olumsuz geri dönüşler yapılacak. Mülakat tarihleri başvuranın ve ekibin uygunluk tarihine göre belirlenen tarihler arasından seçilecek.

Pazar Sohbetleri ve Mesafesiz Sohbetler gönüllüsü kimdir?

  • Gönüllü, ekiple birlikte belirlediği takvime göre haftalık sohbetler yapacak kişidir. Sohbetleri genellikle iki gönüllü birlikte yürütür.
  • Sohbetlere katılan LGBTİ+’ların güvenli bir alanda deneyim, duygu ve düşünce aktarımı yapabileceği şekilde sohbeti modere etmeye çalışır.
  • Gönüllü, önceden belirlenen aylık takvimde sohbet yapmak istediği haftaya kendi ismini yazar.
  • Sohbet yapacağı haftanın konusunu o hafta sohbet yapmak isteyen diğer ekip arkadaşıyla belirler.
  • Sosyal medyada duyurusu yapılmak üzere konuyla ilgili görsel seçip kısa bir açıklama yazar. Haftanın konusunu, görselini ve açıklamasını ekibe ve İletişim Ekibi Koordinatörü’ne iletir.
  • O hafta sohbetin yapılabilmesi adına mesafesiz sohbetler için bir zoom linki oluşturur ve sohbet formunu dolduranlara sohbetten önceki gün mail yoluyla iletir, pazar sohbetleri için lokasyonu bir gün önce mail yoluyla katılımcılara iletir.
  • Sohbet gerçekleştirdikten sonra toplantı notları şablonunu sohbet özetini ve kendi duygu-düşüncelerini içerecek şekilde doldurarak ekibe iletir.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için burayı ziyaret edin.


Etiketler: yaşam
İstihdam