14/05/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

7. Feminist Forum katılımcıları cinselliğin ağaçlı yollarında topladıkları meyveleri paylaşmak için “o ağacın altını” andı.

Meyvelerin cebinde, o ağacın altında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

7. Feminist Forum katılımcıları cinselliğin ağaçlı yollarında topladıkları meyveleri paylaşmak için “o ağacın altını” andı.

Bu yıl yedincisi düzenlenen Feminist Forum 11 Mayıs Cuma günü Ankara'da Kova Art Galeri'deydi. 

Forum’un ikinci günü katılımcılar “Cinselliği Konuşmak: Mümkün Değil Konuşmadan Anlaşmak!” atölyesi için bir araya geldi. Dr. Seven Kaptan ve Prof. Dr. Arşaluys Kayır yürütücülüğünde gerçekleşen atölyede “bir meyve bahçesine” yolculuk yapıldı.

Katılımcıların gözlerini kapattığı, yürütücülerin yönlendirmesiyle dolaştığı meyve bahçesinin ardından; herkes cinselliğin ağaçlı yollarında topladığı meyveleri grupla paylaştı. Cinsel edimlerin ve davranışların konuşulduğu atölyede, insan vücudu çizimi üzerinden uyaran ve uyarılan bölgeler işaretlenerek; cinselliğin uçsuz bucaksızlığı üzerine tartışıldı.

Çekinilen, çok konuşulmayan ve yaygın olmadığı düşünülen cinsel deneyimler ve davranışlar üzerine katılımcılar fikirlerini paylaştı. “Ağacın rüzgarı & rüzgarın ağacı” oyununun ardından atölye son buldu.

Kadın Dayanışma Vakfı, Ayizi Yayıncılık, Kader Ankara, GEN-DER Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Kolektifi ve Engelli Kadın Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen Forum, Aylime Aslı Demir'in feminizmlerin farklılaşan cinsellik kavramsallaştırmalarını konu alan açılış konuşmasıyla devam etti.

İlgili haber

Bu bir tatbikat değil: Eril sanat sembolizme ve muğlaklığa sığınır

Süper gücümüzü hatırladık: Yasaklara rağmen bir aradayız, güçlüyüz


Etiketler: yaşam, cinsellik
İstihdam