16/09/2011 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

İki aydır hazırlık çalışmaları yapılan Mezopotamya Sosyal Formunun Ankara ayağı çalışmalarını tamamladı. Kaos GL’nin de katılacağı ‘LGBT’ oturumu Forum’un son günü

Mezopotamya Sosyal Forumu Başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İki aydır hazırlık çalışmaları yapılan Mezopotamya Sosyal Formunun Ankara ayağı çalışmalarını tamamladı. Kaos GL’nin de katılacağı “LGBT” oturumu Forum’un son günü
 
2. Mezopotamya Sosyal Forumu (MSF) 21-25 Eylül’de "İnsanlık için, kapitalizme ve sömürüye karşı, özgürlük kazanacak" sloganıyla Diyarbakır’da yapılacak.
 
MSF’de “LGBT ve Ayrımcılık” oturumu
 
Kaos GL’nin de katılacağı MSF’de gerçekleşecek oturumlardan biri de “LGBT ve Ayrımcılık” olacak. “LGBT ve Ayrımcılık” oturumu Forum’un son günü, 25 Eylül Pazar, sabah 10:00-12:30 saatleri arasında, Sümerpark’taki “S5-Ferat” Salonunda yapılacak.
 
“LGBT ve Ayrımcılık” oturumunda İstanbul Bağımsız Milletvekili Sebahat Tuncel, Atalay Göçer, Ali Erol konuşacaklar. Sosyal Politikalar Derneği (SPOD) temsilcisi de panele katılacak.
 
21 Eylül’de yürüyüş ile başlıyor
 
İllerde başlayan hazırlık çalışmalarından önerileri toplayarak programı oluşturan MSF’de bu yılın başlığı “İnsanlık için, Kapitalizme ve sömürüye karşı, özgürlük kazanacak” olarak belirlendi.
 
21 Eylül günü saat 17:30’da açılış yürüyüşü ile başlayacak Forum, Sümerpark Kampüsü’nde yapılacak. Forum süresince 5 ayrı salonda paneller, buluşmalar, atölyeler ve mini forumlar düzenlenecek.
 
“İnsanların farklı anadillerde konuşuyor olması ülkeyi bölmeyecektir”
 
Ankara’da dün akşam Elektrik Mühendisleri Odasında yapılan son toplantıya katılan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, forumun çok önemli ve ön açıcı olduğunu, buradan çıkacak sonuçların referans alınarak TBMM’ye taşınması gerektiğini söyledi.
 
MSF’de “ev sahibi biz değil sizlersiniz” diyen Kaplan, şöyle konuştu:
“Bütün Karadeniz’den, Trakya’dan, Ege’den, Akdeniz’den olmak üzere bütün bölgeleri bir araya getiren bir çalışmadır. MSF herkesin kendi dilinde şarkılarını söyleyeceği, zılgıtını çekeceği tümüyle sivil bir oluşumdur. Bu etkinlikte de görülecektir ki insanların farklı anadillerde konuşuyor olması ülkeyi bölmeyecektir.”
 
Forum’da tartışılacak konu başlıkları
 
21-25 Eylül 2011 tarihlerinde Diyarbakır’da Sümerpark’ta gerçekleştirilecek olan 2. Mezopotamya Sosyal Forumu (MSF)’nda tartışılacak konu başlıkları şöyle:
 
“Ortadoğu, isyanlar ve gelecek”, “Uygarlık krizi ve alternatifler”, “İktidara karşı adalet ve barışı kurmak”, “Sınırsız sürgün: mültecilik ve göç”, “Hak mücadeleleri”, “Çocuk hakları, su hakkı, iletişim hakkı, sağlık hakkı, anadil hakkı, yaşlı hakkı…”, “Geçmişle yüzleşme ve hakikatleri araştırma süreçleri”, “Ekolojik soykırım”, “Kültür-kültür yaratıcıları-kültürel soykırım”, “Emek sömürüsü ve arayışlar”, “Ortadoğu’da kadın kırımı ve kadın özgürlük mücadeleleri” ve “Değişim ve dönüşüm dinamiği: Gençlik”.
 
Dünya’dan Diyarbakır’a
 
MSF, 20 Aralık 2008’de Mezopotamya toprakları üzerindeki toplumsal örgütlenmeler, inisiyatifler, sendikalar, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve “Başka Bir Dünya Mümkün” diyen dünyadaki benzer oluşumların dayanışma ağı sonucu kuruldu.
 
Mezopotamya Sosyal Forumu’nun organize ettiği foruma Arjantin, Ekvador, Brezilya, İtalya, Almanya, Rusya, Mısır, Tunus, Lübnan, Filistin, Yemen, Irak, Federal Kürdistan Bölgesi, İran, Suriye, Türkiye, Ermenistan, Fransa, Kamerun ve Nijer gibi ülkelerden çok sayıda kişi katılacak.
 
Ankara’dan otobüs kaldırılacak
 
Mezopotamya Sosyal Forumu için Diyarbakır’a Ankara’dan da
 otobüs kaldırılacak. Gitmek isteyenler MSF Ankara’dan Sevinç Yıldız’a ulaşabiliyor. 
 
 
 

 
 
 

Etiketler: yaşam
İstihdam